2022-11-30
上星期日27/11 book 檯試下依間泰國餐廳,我係因為比佢地嘅二人餐吸引去食。平時我同屋企人都係去九龍城啲泰國舖多😆。入到餐廳環境闊落,又坐得舒服,最方便係用 code 落單,我同朋友就緊係第一時間叫個二人餐啦😁。嘢食好快就到,炒菜,串燒(我地叫🐂🐔串)同木瓜沙律!!串燒好入味,雞同牛肉都好淋,完全唔鞋口唔乾"曾曾" 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。炒雜菜好香🧄味,好自然你會不段追住食。木瓜沙律本人就覺得味道太淡,唔辣又唔酸,冇左平時食果種野味!!炒金邊粉算叫正常,不過不失,但冬陰功湯就差左的,又係唔辣,一啲酸味都冇,我只係飲到有啲苦澀味,因為湯面放左好多🍋葉令到個湯有啲苦,但佢地有放左2大隻蝦係湯入面感覺 豐富啲。加$38蚊就可以轉烏頭,我地緊係即轉啦😁。條魚好新鮮,食落的魚肉仲要有啲甜味,只係個人覺得個湯扁清淡,仲有少少泥味,但都算 ok啦!總括嚟講個餐4人食都得😆,每個餸份量都大大份😍。但有一點如果其他朋友仔食開九龍城嘅泰國鋪的話就會覺得依間嘅味道扁向港味,泰國本身煮嘢食會放好多香料,但依間本身就扁淡一啲,啲嘢食唔太酸辣,小左啲 惹味感覺。如果喜愛冇咁刺激嘅朋友依間非常適合你哋
總括嚟講個餐4人食都得😆,每個餸份量都大大份😍。但有一點如果其他朋友仔食開九龍城嘅泰國鋪的話就會覺得依間嘅味道扁向港味,泰國本身煮嘢食會放好多香料,但依間本身就扁淡一啲,啲嘢食唔太酸辣,小左啲 惹味感覺。如果喜愛冇咁刺激嘅朋友依間非常適合你哋😉😉😉😉😉😉😉😉😉