2024-08-06
{抵食川菜二人餐 - $368}川菜真係令人愛不釋手嘅菜式,每一種食材使用川菜嘅手法製作都令佢變得終極惹味,是本麻甩最愛之一,聽人講銅鑼灣有間正宗川菜仲要抵食,當然要去!原來二人餐真心係抵食又好味!♦️燒椒金色皮蛋金黃色嘅皮蛋,有皮蛋嘅香味,仲保留住蛋汁嘅幼滑!加埋泡椒酸酸的醬料,超級開胃!♦️經典香鍋超正,香辣惹味,而且用料超多,除咗基底的土豆蓮藕洋蔥辣椒,仲食到有豬肉雞肉同牛肉,真係川菜香鍋可有嘅配料都食到,好大嘅驚喜!♦️膠原脆皮豬手驚喜不斷有。呢個豬手即叫即炸,上碟超熱辣辣,但一口咬下去,在脆皮下面竟然係超嫰滑豬手,實在大令人感動!♦️大碗花菜呢個不在二人餐內,初時以為唔夠食所以叫,點知又係大驚喜,大大碟又落左好多腩肉將花菜炒到超香口,勁好味!♦️手工紅糖糍粑經典美味甜品,一啲都唔馬虎,糍粑軟糯外皮香脆,紅糖足夠得黎又唔會過份!♦️熊貓冰粉本麻甩平時唔好甜品,但呢個我大推,冰粉透心涼,上面的花生同提子乾帶起涼粉的美味,紅糖又係唔過份,份量剛剛好!美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍📍 #川火堂 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道401-403號榮華商業大廈地下
♦️燒椒金色皮蛋
♦️熊貓冰粉
美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍
📍 #川火堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道401-403號榮華商業大廈地下B號舖