2024-07-17
之前來過附近食嘢,發現咗一間有火鍋,有泰菜食嘅餐廳/酒吧,喺指定時段又可享有sapporo的買一送一優惠,仲有我非常喜歡的“麻辣鴨血”或一般喜歡的“蜂巢豆腐”任食,淨係呢啲已经好吸引喇。終於決定呢日來食,又發現咗另一樣嘢,就係:Follow餐廳社交平台並Share 社交平台Post可享以下四款精選火鍋湯底免費,呢四様湯底就係“胡椒豬肚湯鍋”、“冬蔭功湯鍋”、“蕃茄薯仔濃湯鍋”及“ 麻辣鴨血湯鍋”,而另外七様湯鍋就可享半價的優惠,係唔係好正呢我哋揀咗“蕃茄濃湯”拼“胡椒豬肚鍋”,咁嘅搭配顔色超靚,突發其想,如果個鍋中間個塊做成曲線咁就可以拼成更加美觀的“太極圖案”而更加吸晴,話唔埋遲啲真係會見到呢😁😁作為一個海迷,打邊爐都不忘海鮮,於是點咗個有4樣海鮮的“海鮮拼盤”,有蝦,有蜆,有蟶子,有鮑魚,食過返尋味,encore咗彈牙冇沙大蟶子;仲有豐富的材料,例如“黄喉”、“豬粉腸”、“ 鮮淮山”、“ 蓮藕片”;亦不忘點啲泰式串燒“燒膳串”、“燒牛肉串”、“燒猪肉串”和“燒雞肉串”,好滿足。