2014-02-14
適逢每年既 2月 13號,阿文食 lunch 都係自己一個,因為冇二奶丫麻Anyway, 闊別多時, 原來 Deli O 已經開返, 改名為 Deli & Wine依家確實係多左 Alcohol - Draft Beer, 唔知點解佢係都要叫自己做 Deli & Wine, 高檔 D 乎?當朕響 黑椒雞扒飯 同 白汁煙肉露筍意大利粉 之間 爭扎緊既時候 排隊輪候買飛既時間又到, 朕只好問:文: "黑椒雞扒飯 同 白汁煙肉露筍意大利粉, 邊個好食 D?"答: "意大利粉就好食 D, 不過就要等耐 D (準備時間)... 飯都好食既.... 不過宜家等意大利粉時間應該唔洗太耐"文: "就試下個意大利粉."可惜出飛佢竟然幫朕落左個 "茄汁海鮮意大利粉"... ANYWAY.......... 大節日, 費事動氣去改, 等左 5 分幾鐘, 個意大利粉終於出到黎海鮮算係足料:3-4 粒墨魚仔, 2-3 粒蝦仁仔, 但只有 1 舊魚仔(多舊魚都得掛?)汁有點缺乏有都係只有少少茄Spaghetti 溫度岩岩好, 即叫即炒, 非常新鮮另外不太鹹, 味道幾好 但有一小 pet CHEE士 響面 (不知
排隊輪候買飛既時間又到, 朕只好問:
文: "就試下個意大利粉."
可惜出飛佢竟然幫朕落左個 "茄汁海鮮意大利粉"...
3-4 粒墨魚仔, 2-3 粒蝦仁仔,
但只有 1 舊魚仔
(多舊魚都得掛?)
汁有點缺乏
有都係只有少少茄
Spaghetti 溫度岩岩好, 即叫即炒, 非常新鮮
另外不太鹹, 味道幾好
但有一小 pet CHEE士 響面 (不知明, parmesan?), 疑似火局過,
你硬係唔相信中環 $62 個 takeaway 意粉會肯幫你火局?
不管你信不信,反正朕信了
講真, 好唔好食? 唔好! 但非常方便, 落雨都唔洗 dup!
不過希望佢可以改返個名, 免得老闆見我落樓下買飯以為我去 Wine & Dine
文ey for valueness: 4/10