2017-10-29 3200 views
又係出開尖沙咀 大約6點鐘 度小月都幾多人 需要等下位 但都幾快有位嘅☺️😄今次同行的計埋我有四個人 所以都叫左不少食物呢哈哈嚟到度小月 食擔仔麵是通識吧 真係不得了 擔仔麵上枱嘅時候 仲係好熱勁出煙嘅 同埋好香的呢♨️♨️食嘅時候 建議飲左幾啖湯先 口腔裏完全係充滿擔仔麵湯的味道 味道非常濃郁👍🏽☺️鮮蝦好大隻 蝦雖然是放在麵上 但食嘅時候有食到肉躁的味道呢😋😋然後把葱粒 肉躁碎與麵撈匀 進食時 每一啖麵都有以上嘅材料呢 食哂碗麵後 記得飲埋碗湯啵 精華都盡在湯𥚃呢🤤🤤祖傳肉躁飯也是一個很好的選擇 飯粒較腍 飯上有不少的肉躁 食嘅時候 每一啖都有均勻的飯同肉躁呢 好有肉躁的香味 不過口感上 感覺這個飯會較油 但味道也不錯的 可以trytry😊☺️不過與擔仔麵相比 小妹更愛擔仔麵呢👍🏽😍鹵大腸 不過不失吧 份糧都很多 伴菜的是魚仔 鹵大腸的味道好夠鹵水味 大腸唔算好肥 但都幾新鮮 但整體上就普普通通 唔算太特別沙茶安格斯牛肉粒 伴菜的是有紅椒 黃椒 洋䓤 大䓤 同埋鮮淮山?(質感都幾爽) 哩碟小菜嘅份量都幾多 牛肉粒好腍 好好食👍🏽😋味道都好濃 但食唔到有太多的沙茶味 不過整體上都可以蚵仔酥 小
擔仔麵
祖傳肉躁飯
鹵大腸
沙茶安格斯牛肉粒
蚵仔酥
蚵仔酥 小妹都覺得不錯 🈶️很多的蚵仔粒 蚵仔上🈶️薄薄的炸粉 而且食嘅時候真係食到蚵仔的清甜味 好開心😍😄另外 你可選擇夾埋疏菜及點上話鹽 味道又有不同的呢😊☺️
花生豬腳
花生豬腳 一碟有四舊豬腳仔 肉質很腍 都幾入味架 伴菜有薑絲花生粒 不過覺得花生粒好似無咩味又有少少硬 個撇除這些 豬腳仔都不錯的😄☺️
高麗菜櫻花蝦
高麗菜櫻花蝦 別看這碟小菜普通 出奇地 味道很夾 會不自覺地食左好多哈哈😄👍🏽真係炒得好好 高麗菜不會太多油 而具櫻花蝦好脆 相信係有烘過嘅 幾好喎哩個小菜
烤胡椒肉
烤胡椒肉 有十二小塊 每塊肉嘅厚度都一樣 廚師嘅刀工都幾穩定 哈哈😂😆每塊肉肥瘦均勻 皮上還有一些黑胡椒粒 食嘅時候記得配上旁邊的白醋 酸酸的 很開胃 而且又食到黑胡椒味 味道很夾呢 小妹我會推介哩個👍🏽🈶️
三杯雞
三杯雞 賣相造型都不錯吧 是用個煲上枱的呢 個煲係好熱的 相信就真係用煲煮成的 好有雞煲嘅味道喔👍🏽☺️伴菜有黃椒 紅椒 洋䓤 味道方面 好香 我本身不太好雞煲 但這個煲我都覺得很好 味道適中 晤辣的 很入味 肉質都好嫰滑 但食嘅時候要小心碎骨呢
安平蚵仔湯
2017-10-29
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner