2022-05-18
✨二訪元朗人氣定食店✨.星期日約6點,去到位置元朗嘅喬木,幸好我哋有book位,因為當日唔少walk in 客都摸門釘,原因係已full booking了🙈.之前已去過一次覺得幾高質,食物雖然並非驚為天人咁好食,但勝在所有野都好平穩唔錯,連配菜都絕不馬虎❤️擺盤及環境都好日系舒適 ෆ ̖́-而且店員仲好親切.(如慾睇第一次食評,請到 #fibee_喬木 ).▫️吉列豚肉 $158(7.5/10)脆皮金黃白口,豚肉亦幾肉嫰,份量都唔算少(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)又幾好食.▫️壽喜燒汁牛肉(安格斯牛小排) $228(7.5/10)個燒汁好香甜,非常下飯,連啲有草青味嘅豆苗沾咗汁後都擺得入口😋不過牛小排真係韌咗少少,如果轉做肥牛應該咁啱我胃口😹.▫️內附茶碗蒸、沙律、漬物、三點前菜、椀物、迷你烏冬、白飯、自家制甜品 (8.5/10)二訪發現配茶係會轉,今次有帆立貝、三文魚餅、昆布雞肉粒,雖然上次有蟹鉗茶碗蒸,今次只有肉碎,但一樣好好食,而且今次嘅大部分配菜比上次食嘅,個人覺得仲正😳.另外由於男朋友唔食芝麻,加$10叫咗個朱古力蛋糕,但覺得有啲普通~如果你唔係本身好討厭芝麻,真係要試下佢個芝麻奶凍🖤真係好出色㗎!.
(如慾睇第一次食評,請到 #fibee_喬木 )
▫️吉列豚肉 $158(7.5/10)
▫️壽喜燒汁牛肉(安格斯牛小排) $228(7.5/10)
二訪發現配茶係會轉,今次有帆立貝、 三文魚餅、 昆布雞肉粒, 雖然上次有蟹鉗茶碗蒸,今次只有肉碎,但一樣好好食, 而且今次嘅大部分配菜比上次食嘅,個人覺得仲正😳
另外由於男朋友唔食芝麻,加$10叫咗個朱古力蛋糕,但覺得有啲普通~ 如果你唔係本身好討厭芝麻,真係要試下佢個芝麻奶凍🖤真係好出色㗎!
*以上不設加一服務費