2024-07-15
小編一向都幾鍾意食豬🐷,所以就再翻黎呢到食,尤其要食我一路都心掛掛既ribs🐷🍖😍 難得既係無失水準,一如既往咁香口咁正👍🏻 裝修依然有風味同特色,有好多好cute、同豬🐷有關既擺設同餐具🍴,搞鬼😈又應景🤪 例如講豬腩肉🐷係really really good😂 亦有寫低唔同豬🐷既煮法,值得再翻兜👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)慢煮醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 🔥🐷🍖🥬🥗🌽🍟 - $288 (好味指數:😍😍😍😍😍)每次黎到都會食過翻尋味叫呢個ribs🍖,暫時係小編試過最好食既😋 除左普通燒烤醬🔥酸酸甜甜既味道之外,感覺會清香啲,同埋食完個嘴有餘韻😌 可能其中一個原因係落左啤酒🍺呢個天然鬆肉劑去醃肉,所以味道會特別啲,而且肉質特別鬆軟👍🏻 個豬肋骨🍖肥瘦適中,表皮燒到🔥有啲焦香,肉質軟嫩juicy,有幾香濃既豬味🐷,而且燒過🔥油香更加突出🤤旁邊仲有一個由紫椰菜絲🟣🥬同紅蘿蔔絲🥕撈成既沙律🥗,可以解下肉既油膩~ 另外有兩舊超大既烤超甜粟米🔥🌽,味道香甜多汁,無渣都唔錯~ 同時有啲金黃香脆又質感綿密既粗薯條🍟,食晒成碟真係超飽😎牛油帶子番紅花意大利飯、菠菜、巴馬臣芝士 🧈⚪️🌺🥘🥬🧀 -
(5 😍 係滿分,🤩係半分)
牛油帶子番紅花意大利飯、菠菜、巴馬臣芝士 🧈⚪️🌺🥘🥬🧀 - $188 (好味指數:😍😍😍😍)
另外仲叫左個意大利飯🥘試下😜 加左巴馬臣芝士🧀同牛油🧈之後鹹香更加突出,令到個飯🥘creamy啲又有啲拉絲,個飯🍚唔會煮到太爛,有啲咬口~ 而個帶子⚪️係用左刺身帶子⚪️,顏色雪白,煎到半生熟咁,出面有少少焦脆,裡面質地軟嫩,味道鮮甜,配埋嫩滑清新既菠菜🥬幾唔錯~
香蒜煙肉碎伴椰菜仔 🧄🥓🥬 - $68 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個椰菜仔🥬唔會硬,炒得幾脆口,裡面就腍腍地,咬落又幾多汁,配埋有鹹香既煙肉🥓同埋惹味既香蒜🧄,炒得好香口,亦都突顯到椰菜仔🥬獨有既回甘~ 啲煙肉🥓幾油潤,唔會柴同過油,亦有肉味🐷 好快就清晒成碟😌
好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩