2022-07-01 77 views
期間限定既Matcha Brioche七月三號落架,所以我上個禮拜趕尾班車去買,閒日一點幾到完全唔駛排隊,有唔少現貨輕鬆買到😳可惜當日無Pistachio Bombolone,又唔知幾時先可以試到🥺呢次有回購先前令我念念不忘既Matcha Macadamia White Chocolate Chip Cookie,但我懶唔再寫了🤭▪️ Matcha Brioche(8/10)💲50面頭似菠蘿包皮咁,輕輕一搣就散曬,如果係街度食應該都好狼狽,好彩係屋企有隻碟墊住逐塊執返黎食唔駛曬🤪個皮入口脆身,有香濃微苦既抹茶味🍵而中間好似湯圓咁,軟糯帶黏既麻糬外皮,包裹住既澎拜流心抹茶醬會係偏甘甜😌至於包體鬆軟有牛油香,不過就無咩抹茶味🤨整體都唔錯呀,但驚喜度唔及抹茶曲奇▪️ Hazelnut Millefeuille(7.5/10)💲50試左好多人推介既呢款,面頭係有焦糖甜既鬆脆拿破崙酥皮,中間有榛子醬🌰食落仲有果仁粒同朱古力脆脆,甜度恰好,而底層係個冬甩,不過會有少少油溢味🙈▪️ Hojicha Cookie(8/10)💲50上次去完唔夠一個禮拜就推出既新口味,終於可以試埋😈同抹茶曲奇既一樣會有流心效果

▪️ Matcha Brioche(8/10)💲50

Matcha Brioche

▪️ Hojicha Cookie(8/10)💲50

上次去完唔夠一個禮拜就推出既新口味,終於可以試埋😈同抹茶曲奇既一樣會有流心效果,焙茶味幾濃郁,夾雜脆身既夏威夷果仁粒,口感豐富唔會覺得寡,又無抹茶既咁多白朱古力碎,個人覺得甜度相對低😎

🔎 整體評分(8/10)
Matcha Brioche