2024-02-12
每隔一段時候,我就會好想食烤魚🐟但又唔想返內地食咁麻煩😫,所以我再訪呢間人氣烤魚店🤩今次來到銅鑼灣新分店❤️,環境比尖沙咀分店更寬敞,座位更多😗,坐得更舒服自在☺️- 海鱸魚配老壇酸菜豆花(不辣)🥘 $308一分為二的原條海鱸魚份量很多🐟,足夠二人份量👍🏻,炸香過的海鱸魚味道香口,魚肉厚實爽滑😋,味道鮮甜🤩,較少魚刺,方便𦧲骨🤣,湯底內有大量配料,有酸菜、洋蔥圈🧅、滑豆花、芽菜、青瓜及寬粉😍,豆花嫩滑,豆味濃郁❤️,寬粉煙韌彈牙🥰,湯底帶有微微酸味,十分開胃😝- 滑牛肉🐄 $88滑牛肉色澤光鮮😝,牛味濃郁,肉質細嫩多汁🤩- 萵筍😍 $48萵筍份量頗多,口感爽脆😎呢到既烤魚一直令我念念不忘😌,魚肉嫩滑,而且份量很多,飽腹感很強😗,黎左2次都係食烤魚😛,等我下次試下食雞煲,唔知味道又係點呢😈📍小魚兒 - 銅鑼灣銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓@little.fish.hk另有分店: 尖沙咀#justlingggxd_中餐#justlingggxd_銅鑼灣
- 海鱸魚配老壇酸菜豆花(不辣)🥘 $308
- 滑牛肉🐄 $88
滑牛肉色澤光鮮😝,牛味濃郁,肉質細嫩多汁🤩
- 萵筍😍 $48
萵筍份量頗多,口感爽脆😎
📍小魚兒 - 銅鑼灣
銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓