2021-07-25 281 views
二訪呢間大角嘴人氣台式便當餐廳,今日星期日等咗15分鐘就有位,big lucky,可惜感覺上佢嘅份量縮咗水,水準又比起半年前食有啲下降咗呢( ;∀;),wuwu。;那個滷排骨便當 $66招牌菜塊排骨同上次一樣咁巨型,家父表示仲大過佢塊面👹。排骨外脆內軟,滷得好入味,但今次個味同印象中唔同,有啲失望,典解個汁咁甜嘅?0?,借問聲廚房是咪撈亂咗糖同鹽🤣?;古早味手工滷肉便當 $62學連登仔話齋,究竟古早味係咩味?我都唔知喎。雖然滷肉份量多,肥瘦適中,但個汁同排骨一樣太甜,有啲失手,唔推薦。;香酥脆雞便當(鹽酥)$64本日最驚喜,脆雞醃得入味,調味恰到好處,外脆內嫩,肉汁豐富。;臺南蝦捲便當(海苔)$58所謂海苔味只不過係面頭啲綠色粉,無咩味。蝦捲新鮮整起,蝦肉彈牙熱辣辣,但得細細幾條,份量較少唔滿足,可skip!比起主菜,呢度嘅配菜似乎更維持到水準,很有台灣味。配菜每個禮拜都唔同,家母話好食到想叫個淨配菜便當。今次有宮保素丁、紅腐乳炒粉絲、麻婆豆腐、大白菜,撈飯一流。唯獨個焦糖玉子怪怪地,同臺式便當完全唔夾。飲品正常發揮,杯鳳梨茶深得家父歡心,鳳梨嘅甜味突出,飲落開胃,係夏日嘅感覺🍍。

那個滷排骨便當

;臺南蝦捲便當(海苔)$58
;臺南蝦捲便當(海苔

2021-07-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
那個滷排骨便當