2024-01-31 83 views
黃大仙唔係剩係得求神拜佛嘅,北館呢度都好多嘢食㗎🤣 二訪嚟到韓閣,水準都仲ᴋᴇᴇᴘ得好好😆 而且黃大仙呢間分店仲有個位揀韓服影韓相,可以體驗著韓服食韓國嘢,夠晒特別✨ 晏就夜晚都一樣咁多人嚟食🤞🏻1️⃣ 泡菜豚肉芝士滑蛋烤脆三文治🥪係麵包星人唔可以放過嘅三文治😍 我就揀咗呢個餡,真係 · 超 · 級 · 爆 · 多 · 餡 · 🤣滑蛋好厚,加上有好多配料,一邊食就一邊漏出嚟,成手都係汁😌2️⃣ 精選韓閣小菜🥘夜晚有得揀小菜,要咗份鍋仔黑椒牛仔粒🐂 包咗一個飯、湯同飲品~而呢個小菜一啲都唔少嫁,因為鍋入面係好多牛仔粒,仲有三色椒🫑 而洋蔥都整到好入味,送飯一流👍🏻我就額外加咗份韓式小食籃,入面有紫菜粉絲卷同炸餃子,整到好飽滿,啖啖都好滿足😛3️⃣ 部隊鍋🍲ʙᴜʟᴜ ʙᴜʟᴜ ʙᴜʟᴜ🔥 凍冰冰梗係要食啲熱辣辣嘅嘢,部隊鍋都係其中一款我鍾意食嘅喎因為入邊有好多唔同嘅料,啱晒我呢啲每樣都想食啲嘅人😆 牛肉、午餐肉、五花腩片、腸仔…最緊要加埋公仔麵落去煮,全部食落辣辣地好過癮🌶4️⃣ 迷你紅豆鯛魚燒🫘平時見開嘅鯛魚燒都係大大件,但係呢度嘅鯛魚燒係細細件,成個都係紅豆餡,一兩啖就食完,唔怕食完就食唔到其他,ᴊᴇ

1️⃣ 泡菜豚肉芝士滑蛋烤脆三文治🥪

泡菜豚肉芝士滑蛋烤脆三文治

滑蛋好厚,加上有好多配料,一邊食就一邊漏出嚟,成手都係汁😌

2️⃣ 精選韓閣小菜🥘

韓式小食籃

3️⃣ 部隊鍋🍲

部隊鍋

牛肉、午餐肉、五花腩片、腸仔…
部隊鍋

最緊要加埋公仔麵落去煮,全部食落辣辣地好過癮🌶

4️⃣ 迷你紅豆鯛魚燒🫘
迷你紅豆鯛魚燒

平時見開嘅鯛魚燒都係大大件,但係呢度嘅鯛魚燒係細細件,成個都係紅豆餡,一兩啖就食完,唔怕食完就食唔到其他,ᴊᴇɴɢ😛

5️⃣ 冰火鐵板雪糕布朗尼🍫
冰火鐵板雪糕布朗尼

出邊已經見到呢個嘅牌‼️ 原本我以為係燒完拎過嚟點知原來係成個鐵板拎過嚟喺面前燒🤣
冰火鐵板雪糕布朗尼

燒完嘅布朗尼外脆內軟,我就揀咗要粉紅色呢款,係岩鹽芝士奶蓋,倒落個面到燒,粉紅少女心爆燈💓💓
Type of Meal
Dinner