2019-12-03
最近再度拜訪叉燒丼家,佢地自從開左新分店後,都推出左好多唔同既新菜式~早排見得閒,就去左試下😋🌟牛叉燒溫泉蛋丼飯($98)👉🏻牛叉燒我係第一次見,出於好奇心點左~首先溫泉蛋一如既往咁流心同治癒! 而原來牛叉燒係烤過既半熟牛塊, 牛塊香嫩, 食落有碳燒味。不過當日唔知點解,某些牛塊比較”un”變得有點難咬。但牛叉燒係特別既🌟脆洋蔥圈叉燒芝士漢堡配薯條($48)👉🏻麵包做得幾脆口,原塊叉燒夾入漢堡包,加埋配菜,充滿左港式style! 配埋粗薯條,係過癮既🤣🌟芝士撈丁配雞排($48)👉🏻去叉燒當家又唔一定要食叉燒既!佢地都好多元化,出左好多港式口味菜式!呢個芝士撈丁,都唔馬虎,多芝士,Mandy就鐘意加埋小小辣椒油點綴下,更好食👍🏻🌟阿華田脆多士👉🏻呢個係本住試下新野心態食。但又出奇好食喎~鮮牛油薄層配阿華田脆多加埋練奶原來有一番風味,就係甜甜地脆脆地,幾得意既味道,無伏!😋.....📍 叉燒丼家 (新蒲崗)新蒲崗景福街99-101號啓德工廠大廈第二期地下📍 叉燒丼家 (葵涌)葵涌和宜合道26-30號和宜商場地下B-C號舖🔍sayit_地區
🌟牛叉燒溫泉蛋丼飯($98)
🌟脆洋蔥圈叉燒芝士漢堡配薯條($48)
🌟芝士撈丁配雞排($48)
🌟阿華田脆多士
📍 叉燒丼家 (新蒲崗)
新蒲崗景福街99-101號啓德工廠大廈第二期地下
📍 叉燒丼家 (葵涌)
葵涌和宜合道26-30號和宜商場地下B-C號舖
🔍sayit_地區/國家/beauty/mood