上次第一次嚟嘅時候掛住試佢哋嘅甜品🍮搞到冇quota試雞髀🥺日日睇住大家食,我冇得食🥺決定馬上二訪❣️結果真係冇令人失望😍-𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚☕️ 𝖢𝗈І𝖽 В𝗋𝖾𝗐 $𝟧𝟢閃光點嘅cold brew,不過冇問到係用咩豆,味道偏fruity,飲到輕微橘子果味再加荔枝香氣,夏天飲好清涼🌬𝙎𝙞𝙣𝙜𝙡𝙚 𝙊𝙧𝙞𝙜𝙞𝙣 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚☕️ В𝖾І𝗂z𝖾 ❨𝖥І𝗈𝗋𝖺І 𝖥𝖺v𝗈𝗎𝗋❩ $𝟧𝟧除咗雞髀之外特登嚟試佢哋嘅朱古力🍫佢地有果香風味嘅𝖯𝖾𝗋𝗎同埋花香風味嘅В𝖾І𝗂z𝖾 選擇,兩種都係朱古力入面嘅精品,飲落質地幼滑但非常濃稠,花香味我覺得唔算好強烈,反而可可嘅果酸味慢慢滲出來,微苦微甜𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩🍮𝖢𝖺𝗋𝖺𝗆𝖾І 𝖯𝗎𝖽𝖽𝗂𝗇ց ❨𝖮𝗋𝗂ց𝗂𝗇𝖺І❩ $𝟦𝟧布丁當然係必點🍮有哪次不點❤️‍🔥但對於抹茶布丁仲係有啲卻步,都係大愛蛋香滿滿嘅原味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次仲好食咗,從頭都尾都係好紮實軟滑🥰好鬼正𝘼𝙡𝙡 𝘿𝙖𝙮 𝙈𝙚𝙣𝙪🍞 В𝗋𝖾𝖺𝖽⢀j𝖺𝗆⢀ꜱ𝗈𝗎𝗉 $𝟩𝟧橙花蜂蜜牛奶吐司🍞配以日本安納芋蕃薯醬🍠、小可愛牛油粒🧈、台灣黑花生醬🥜、杏仁醬🍯吐司質地煙韌有拉絲感,兩款堅果醬質地比較稠杰,少少難塗偏乾
𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚

𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩
𝖢𝖺𝗋𝖺𝗆𝖾І 𝖯𝗎𝖽𝖽𝗂𝗇ց ❨𝖮𝗋𝗂ց𝗂𝗇𝖺І❩

𝘼𝙡𝙡 𝘿𝙖𝙮 𝙈𝙚𝙣𝙪
🍞 В𝗋𝖾𝖺𝖽⢀j𝖺𝗆⢀ꜱ𝗈𝗎𝗉 $𝟩𝟧
橙花蜂蜜牛奶吐司🍞配以日本安納芋蕃薯醬🍠、小可愛牛油粒🧈、台灣黑花生醬🥜、杏仁醬🍯吐司質地煙韌有拉絲感,兩款堅果醬質地比較稠杰,少少難塗偏乾,不過勝在香氣十足😋 蕃薯醬會較濕潤甜甜地配吐司真係好好食( ´▽`) 南瓜湯正正常常👌🏻
В𝗋𝖾𝖺𝖽⢀j𝖺𝗆⢀ꜱ𝗈𝗎𝗉
В𝗋𝖾𝖺𝖽⢀j𝖺𝗆⢀ꜱ𝗈𝗎𝗉

🍗 В𝖺𝗄𝖾𝖽 Ⅼ𝗈𝗎𝗂ꜱ𝗂𝖺𝗇𝖺 𝖢𝖺j𝗎𝗇 𝖢𝗁𝗂𝖼𝗄𝖾𝗇 Ⅼ𝖾ց $𝟣𝟤𝟧
壓軸出場嘅當然係雞髀🍗(*¯︶¯*) 用刀輕輕刮過烤好嘅雞髀,烤得焦脆嘅雞皮帶岀令人垂涎欲滴嘅聲音(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 包裹住係滿滿肉汁嫩滑嘅雞肉🤤以肯瓊香料醃製,味道鹹香,香氣強烈🔥不過少少偏鹹🤏🏻底部嘅紅椒醬汁有少許creamy質感,似泰式加了雞蛋炒的咖喱醬,辛香的味道上再加點甜味,非常誘人😍 沾上醬汁嘅雞肉鹹甜鹹甜會平衡返,開胃又惹味,又或者沾上黑芝麻麵包片上吃,絕不浪費一點醬汁👍🏻不過即叫即整製作需時,想食嘅朋友仔要俾啲耐性喔ヽ(´ー`)ノ

☕️ 𝙊𝙈𝘼 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙩𝙮 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚
🏡地址:大坑浣紗街9號地舖
☎️電話: 從缺
🕙營業時間: 08:00 - 18:00 (Mon-Sun)
$150 (Breakfast)
𝖢𝗈І𝖽 В𝗋𝖾𝗐
В𝖾І𝗂z𝖾 ❨𝖥І𝗈𝗋𝖺І 𝖥𝖺v𝗈𝗎𝗋❩