2023-07-30
無耐前先食左一次,本身無諗過咁快再食,但路過餐廳門口時見到轉左lunch menu,見到仲吸引過上次,所以決定翻兜多次呢間餐廳。意式悠閑午餐碟 $108(醃三文魚,雞胸,地中海烤什菜,煙燻火腿,凱撒沙律,香草包)一見到就覺得好吸引好豐富,感覺好all day breakfast,超鍾意食all day😍點餐時仲以為上枱的會係一隻大碟,完全無諗過會係咁大塊砧板上,份量好大份,呢個價錢性價比極高🥰醃三文魚食落少少鹹,充滿香草味,但又唔會蓋過三文魚本身的味道。雞胸好嫩好juicy,唔會好乾好柴。地中海烤什菜應該係烤翠肉瓜,食落好多汁,唔會有瓜的澀味。煙燻火腿味道唔鹹,亦好柔軟,唔會好乾身,同麵包一齊食好好食。凱撒沙律的沙律菜好新鮮,沙律醬都好惹味。香草包烤得外脆內軟,香草味好濃,配三文魚同火腿都好夾。跟餐沙律 烤鳳尾蝦木瓜沙律 伴 香檸酸甜汁蝦肉非常爽口彈牙,木瓜沙律食落好有泰式風味,又係有少少酸酸辣辣的味道,菜都好新鮮。加配 炸薯條配黑松露醬(細) $38又係呃人嘅,寫明(細),結果勁大兜,又俾人呃左🤣薯條炸得好香脆,條條都蘸左黑松露醬,聞落好香,仲跟埋茄汁同酸忌廉,一兜薯條都可以食到幾種
意式悠閑午餐碟 $108
跟餐沙律 烤鳳尾蝦木瓜沙律 伴 香檸酸甜汁
加配 炸薯條配黑松露醬(細) $38
又係呃人嘅,寫明(細),結果勁大兜,又俾人呃左🤣
薯條炸得好香脆,條條都蘸左黑松露醬,聞落好香,仲跟埋茄汁同酸忌廉,一兜薯條都可以食到幾種味道。
MONMONO (尖沙咀)
尖沙咀山林道4號恆貿商業中心地下2-3號舖
*上述文章只供參考及以當時價格為準