2024-08-03 131 views
晚上6點入座,場面十分冷清餐廳是很有特色,藍色為主🔵🔹🔷🔵🔹🔷打卡影相都幾特別侍應服務很都很nice 餐牌已有限定的選擇所以會期待食物質素但食物方面沒有預期的好味
晚上6點入座,場面十分冷清

餐廳是很有特色,藍色為主🔵🔹🔷🔵🔹🔷
打卡影相都幾特別

2024-07-28
Celebration
Birthday
2024-07-30 122 views
訂坐晚飯6:00,當時入座見到有枱是應該慶祝生日,到他們離場都只有我們三個人(看似包場慶祝),但奈何感覺非常冷清!食物沒有預期睇post 之美味, 食物味道:卡邦尼意粉非常乾太多乾而且芝士太多令到口感有點兒苦😣,燒雞完全不入味, 由於餐廳早兩日已WhatsApp給我們看餐牌(因餐牌不是太多選擇),當時我諗重點推介不是太差,但奈何非常令我失望🙍🏻‍♀️, 餐廳既service 可以說一般,連飲品menu 都要問才給我們看!

2024-07-28
Celebration
Birthday
2024-07-16 271 views
🤭最近公司無咁忙,今日午餐時間終於可以同兩位同事一齊食好啲,黎到公司附近呢間餐廳食西餐。配合柔和燈光,整間店舖以高檔感覺😉首先,西班牙辣腸炒藍青口。藍青口內裏肉質鮮嫩、口感豐富,帶有濃鬱的惹味香氣,同時保留了肉質的鮮美和汁液,口感一流,滋味滿載。接下來是子薑菠蘿車厘茄長通粉,這帶來一種酸甜的口感。子薑的微辣和車厘茄的鮮甜可能與通粉相互融合,使整道菜更加豐富多樣。刁草檸香醃三文魚,非常入味,具有海鮮鮮味,我地食到停悟到口。😗🥳 西京燒比目魚伴涼拌秋葵,西京燒的比目魚帶來了鮮嫩的口感,而涼拌秋葵有一種脆爽的口感,非常鮮嫩,而且充滿醬汁。

2024-07-08 288 views
朋友介紹過呢間餐廳,今日做嘢經過試一試佢哋嘅lunch set😝湯係蕃茄湯,飲落好甜,食唔到味精味,口感都好順滑🥰。前菜係紅菜頭 •松子仁 •羽衣甘藍沙律,沙律食落清新嘅,羽衣甘藍唔苦👏,食到整體蔬菜嘅原味,好食😘。主食係肉醬千層麵配沙律,呢度都有個配菜沙律,一樣食到素材原味,大讚👍。肉醬意粉非常好食好鍾意肉醬嘅調味而且賣相都好靚😍😍。仲有一道烤海鱸伴芫荽香芒莎莎,聽講名都知道佢特別,鱸魚烤得啱啱好唔會太嚡,配埋芫茜同埋芒果成個味道非常配搭🥳。餐廳環境以藍色為主,好有格調,賣單時店員話逢星期二cocktail mocktail買1️⃣送1️⃣,好適合同另一半拍拖食飯,推薦畀大家👍。
湯係蕃茄湯,飲落好甜,食唔到味精味,口感都好順滑🥰。

2024-07-04 249 views
💯 👧🏻👧🏻呢排呢間餐廳真係好紅,我fd仲一直推介試下呢間,今次系可以順便試下佢地既Lunch set。我地叫左好多野食,最推介既:(4.2/5 ♥♥♥♥)煎海鱸魚黑水欖•水瓜柳•車厘子汁煎海鱸魚帶來了鮮嫩的口感,而黑水欖的鹹香味與水瓜柳的清爽口感相互融合,為整道菜增添了層次感。車厘子汁可能提供了一種酸甜的平衡。(3.7/5 ♥♥♥♥)德國黑啤慢煮走地三黃雞慢煮的方式通常能使肉質更加嫩滑,而德國黑啤的深度和豐富口感可能為這道菜增添了獨特的風味。三黃雞具有豐富的肉質和鮮美的口感。(4.8/5 ♥♥♥♥♥)刁草檸香醃三文魚三文魚的鮮美和嫩滑與刁草檸香醃料相得益彰,同時又帶有柑橘的清新氣息。🥂今次揀咗呢幾樣食物果然沒令我失望👍下次黎試埋晚餐先❤🍴

我地叫左好多野食,最推介既:

(4.2/5 ♥♥♥♥)煎海鱸魚黑水欖•水瓜柳•車厘子汁

(3.7/5 ♥♥♥♥)德國黑啤慢煮走地三黃雞

(4.8/5 ♥♥♥♥♥)刁草檸香醃三文魚

🥂今次揀咗呢幾樣食物果然沒令我失望👍下次黎試埋晚餐先❤🍴
2024-06-26 304 views
聽朋友介紹,就即刻嗱嗱臨book左同老公 今個lunch 試吓先!😬 最鍾意小食lunch set勁多嘢揀,超爽呀!😳🔆蕃茄湯。yeah ! 好好飲!酸酸甜甜,清新開胃,非常突出到蕃茄嘅鮮味!大堆🔥一嚟個湯就已經咁高質,都想像唔到後面嘅主菜有幾咁好食🌈🔆. 紅菜頭 •松子仁 •羽衣甘藍沙律!喂! 咁新鮮嘅!我超鍾意食紅菜頭同羽衣甘藍!之前喺其他餐廳食會有陣味,今次呢間餐廳整得好好!紅菜頭同羽衣甘藍都有着清新嘅感覺!除咗紅菜頭同羽衣甘藍,再配埋松子仁🌲,食落爽爽脆脆,口感好豐富,有咬口!😝🔆 肉醬千層麵配沙律🐾呢個超好食,食落果然有驚喜,令人驚艷!😄千層麵軟林林,焗得好好,肉醬仲係好鮮嫩濃郁,,同充滿肉汁💦!焗肉醬千層麵,其實唔容易,廚師真係功力十足!😉🔆 韓式泡菜烤肉汁烤豬肋骨。烤豬肋骨,極高質素,肉質唔鞋,又唔靭,啱晒啦!豬肋骨咬落去,筋同油脂分布平均!啖啖滋味,令人難忘🩷
2024-06-25 293 views
一放假就即刻要去食好嘢!今次就揀左係尖沙咀勁出名嘅西餐廳到食飯,等我介紹吓餐嘅美食俾大家!<<🌶️泰式燒牛肉沙律🥗>>牛肉🐮好香好嫩,入口好腍👍,一啲都唔靭。沙律菜🥗好新鮮,咬落去好爽脆。廚師再加左自己調製嘅泰式辣汁🌶️,味道豐富得來仲好開胃!<<🛢️法式油封鴨腿🦆>>今次我就揀lunch set 2 !廚師用法式油封去煮👍,呢種煮法可以將肉汁鎖住🦆。呢種煮法一定係原汁原味!肉質就嫩滑無比。真係一試難忘。<<🐟甘鯛立鱗燒🐟>>🐟鯛魚外皮燒到少少脆,肉質就結實滑溜。魚味🐟好重,但完全冇腥味👍。食嘅時候再加少少汁,可以令到魚🐟嘅鮮味更加提升!<<🐓日式炸雞(細)🍗>>廚師將雞肉🍗炸到好乾身好脆,雞肉🐓醃得好入味,味道鹹香😋,但唔會過鹹。🐔肉質仲要好滑好多汁。正!<<🍷紅酒🍷>>咁啱星期四嚟,支裝酒都係八折出售!見到咁抵,即刻叫咗一支紅酒🍷嚟飲!味道香醇😋!真係唔錯!
<<🌶️泰式燒牛肉沙律🥗>>
<<🛢️法式油封鴨腿🦆>>
<<🐟甘鯛立鱗燒🐟>>
<<🐓日式炸雞(細)🍗>>
<<🍷紅酒🍷>>
2024-06-25 251 views
今日我生日,男朋友book左尖沙咀嘅MONMONO同我慶祝生日。👩‍🍳餐廳嘅環境又大又靚。好適合情侶拍拖食飯❤️🇦🇺澳洲和牛牛三角🐄見到已經流晒口水🤤,估唔到個份量咁大份👍!牛肉🐮外面燒到少少燶🔥,但入面就啱啱五成熟👍。完全將肉汁🐮鎖住。入口除咗有濃郁嘅牛肉🐮味之外,仲有少少炭火🔥嘅香味。味道同口感都一流。🇮🇹松菜蟹意大利飯.海膽🦀🇮🇹意大利飯索晒蟹肉🦀忌廉湯🥣嘅味道。口感煙煙韌韌。仲有海量嘅蟹肉🦀喺入面同飯面上嘅海膽🐚。食一啖都係大滿足嘅享受❤️。食到我舔舔脷。🇪🇸雙色蜜瓜 •西班牙火腿+蜂蜜黑松露🍯沙律🥗加左蜜瓜🍈,Parma Ham🐷同黑松露🍄。菜式超級色彩繽紛🌈。蜜糖🍯同Parma Ham 🐷超夾。味道清甜好味!食完濃味嘢再食返啲沙律🥗,清清個口再食其他👍
🇦🇺澳洲和牛牛三角🐄
🇮🇹松菜蟹意大利飯.海膽🦀
🇪🇸雙色蜜瓜 •西班牙火腿+蜂蜜黑松露🍯
2024-06-25 158 views
放假同Fd去行街shopping血拼,買完野冇曬力, 瘋狂購物之後就黎尖沙咀食飯打卡💎🤪,打卡點都多㗎。而且有個優惠,星期二Cocktail & mocktail都有買一送一!真心抵!🙂🙂☀雙色蜜瓜 •西班牙火腿蜂蜜黑松露☀西班牙火腿外層包裹著甜蜜的蜂蜜和微辣的椒醬,吃起來既鮮嫩多汁又帶有微微的辣味,讓人回味無窮。☀香煎帶子 •番紅花魚露忌廉汁☀魚露忌廉汁的香氣濃鬱迷人,與鮮美的番紅花魚完美結合,令人心曠神怡。🐠☀香煎鵝肝•澳洲和牛牛三角☀牛三角入口即化,配上新鮮的香煎鵝肝和香料,相得益彰,層次豐富。☀松菜蟹義大利飯.海膽☀松菜蟹和海膽完美融合,使這道飯菜成為一道令人難以抗拒的美食。米飯吸收了蟹汁的風味,口感香濃,每一口都帶來滿滿的滿足感。☀超級龍蝦湯☀+☀義大利咖啡慕絲☀都好唔錯,值得推介。
☀超級龍蝦湯☀+☀義大利咖啡慕絲☀都好唔錯,值得推介。
2024-06-21 148 views
🦐🦐西班牙蒜片蝦配脆包🍞🍞,大蝦🍤非常新鮮😋,蝦肉🍤勁彈牙。味道鮮甜😋。師傅用大量嘅蒜片🧄一齊炒,所以蝦肉🍤係超級惹味。麵包🥯烘到脆卜卜,兩樣嘢一齊食,味道恰到好處。值得推介。🌶️🌶️泰式冬陰功煮活蜆🐚🐚,🥘冬陰功味道酸酸辣辣🌶️,仲有少少青檸🫒嘅味道。俾人一種好清新感覺。放埋活蜆🐚一齊煮。🥘冬陰功嘅味道變得更加鮮甜🤤。蜆肉🐚每隻既大粒又新鮮。入口啖啖肉,真係冇得輸!🔥🔥西京燒銀雪魚🐟🐟,擺盤好精緻😍!魚肉🐟新鮮,只需要簡單嘅調味🧂就已經突出到魚🐟嘅鮮味!好味到勁快就比我食哂🤣🌈🌈THE RAINBOW (cocktail) 🍹🍹,顏色好靚嘅一杯飲品🤭,入邊分別加咗Vodka🥂, Pineapple Juice🍍, Grenadine🥥 。味道甜甜地,飲完有度假嘅感覺。總括黎講。呢間餐廳嘅性價比好高,食物好味之餘,環境仲好靚,最重要嘅係價錢一啲都唔貴。一定會再encore!

2024-06-20 147 views
今日嚟到尖沙咀見完客好肚餓,約同事食飯,呢間餐廳以藍色調作為主調 ,環境好靚又有特色❤️呢個lunch set,首先飲左個蕃茄湯 ,蕃茄味好濃郁,酸酸甜甜又開胃😍然後試左泰式燒牛肉沙律,燒牛肉好香口惹味,完全唔會en!配埋醬汁沙律一齊食,口感好清新 ,冇得頂😍再黎甘鯛立鱗燒,呢個賣相好靚,好吸引魚肉滑溜得黎又香口,好滋味😋最後烤虎蝦・龍蝦汁意大利飯,呢個好豐富!虎蝦超大隻,蝦肉細滑彈牙好好食。好濃郁既龍蝦汁配飯食一流👍連同事都大贊👍大家嚟到一定要試❗️呢度環境坐得好舒服,而且野食好唔錯!仲要星期二Cocktail mocktail  買一送一 👍好抵呀
再黎甘鯛立鱗燒,呢個賣相好靚,好吸引
魚肉滑溜得黎又香口,好滋味😋

2024-06-13 211 views
朋友生日同佢過嚟尖沙咀呢間特色餐廳食飯,餐廳的菜式非常豐富,每一道菜都各有特色,非常好味。他們的菜單有德國,西班牙,日本,法國等的美食元素,我們今晚在這間餐廳品嚐了三道菜式,1️⃣德國黑啤慢煮走地三黃雞,2️⃣西班牙辣腸炒藍青口和3️⃣西京燒銀雪魚。1️⃣三黃雞🐓這道菜色香味俱佳,選用了新鮮的走地雞,經過慢煮的過程,肉質鮮嫩多汁。搭配上德國黑啤的香醇滋味,讓整道菜更加豐富。🐓肉質嫩滑,搭配著用黑啤製成的醬汁,食得好滋味!👅2️⃣另一道令人驚艷的菜品是西班牙辣腸炒藍青口🦪。選用了新鮮的藍青口,搭配上辣腸煮成。藍青口🦪質地鮮嫩,口感彈牙,鮮味滿滿,辣腸的香辣惹味,味道非常豐富。整道菜色彩鮮豔,口味層次豐富。3️⃣最後一道菜是西京燒銀雪魚🐟,有濃濃日本的精髓。銀雪魚選用了新鮮的魚肉,魚肉爽脆結實,銀鱈魚鮮味十足,經過西京燒的烹調方法,外皮烤得酥脆,內裡鮮嫩多汁。🐟魚肉的鮮甜與燒烤的香氣完美結合,超正!
2024-06-13 162 views
知道尖沙咀有間新餐廳,餐廳全部都係藍色裝修,而且食物非常好味,一班人過嚟食飯打卡零舍開心。蕃茄湯 ( soup of the day )夠茄指數🍅🍅🍅🍅🍅食得出呢個蕃茄湯用新鮮蕃茄湯和茄膏一一齊齊整整,味道超鮮甜又濃郁,帶有微微酸甜味,加上忌廉入口更幼滑。香煎帶子 •番紅花魚露忌廉汁看滑指數🌟🌟🌟🌟🌟這道菜以新鮮的帶子煎至金黃,口感鮮嫩多汁。搭配上番紅花魚露忌廉汁,係非常濃郁而豐富的味道,帶子的鮮美,和魚露忌廉汁幼滑,配埋一齊好好味😋。雙色蜜瓜 •西班牙火腿配蜂蜜黑松露醬豐盛指數🍈🍈🍈🍈🍈這道菜以新鮮的蜜瓜搭配上西班牙火腿和蜂蜜黑松露醬。蜜瓜的甜度和火腿的鹹香完美結合,黑松露醬的濃郁的香味味。煎海鱸魚黑水欖•水瓜柳•車厘子汁獨特指數🐟🐟🐟🐟🐟是另一道令人驚艷的菜品。海鱸魚煎得剛好,肉質鮮嫩,搭配上黑水欖、水瓜柳和車厘子汁,味道鮮美而豐富。松菜蟹意大利飯.海膽鮮味指數🦀🦀🦀🦀🦀這道菜以松菜、蟹肉和海膽組成,配上粒粒分明麥香意大利飯,好有風味,一啖有三種好滋味。意大利咖啡慕絲可愛指數😍😍😍😍😍超香濃意大利咖啡慕絲,入口幼滑,口感綿密那的造型是一隻攤係度的八哥犬🐶。原來限定造型的造型,唔係成
蕃茄湯 ( soup of the day )
夠茄指數🍅🍅🍅🍅🍅
松菜蟹意大利飯.海膽
鮮味指數🦀🦀🦀🦀🦀
意大利咖啡慕絲
可愛指數😍😍😍😍😍
超香濃意大利咖啡慕絲,入口幼滑,口感綿密那的造型是一隻攤係度的八哥犬🐶。原來限定造型的造型,唔係成日有架😆非常可愛的咖啡慕絲,呢個甜品完美結束了這頓美食之旅。
2024-06-13 111 views
出開去尖沙咀行街,我已發現有間超靚嘅餐廳,於是諗都唔諗就入去試吓,果然冇令我失望,超值得推介💢雙色蜜瓜 •西班牙火腿💢西班牙火腿既鹹香加埋蜜瓜既清甜真係好夾,另外仲加咗蜂蜜黑松露令到個味道再提升到高一個層次😍💢西京燒比目魚 伴 凉拌秋葵💢擺盤精緻,比目魚🐟柳燒得剛好,肉質雪白,口感嫩滑,甘香味美,魚柳肉質軟學稔入口即化,輕輕的已能把他分開,食起嚟味道鮮甜👍🏽魚味濃郁嫩滑西京燒醬汁香氣撲鼻,令人回味😋配菜有凉拌秋葵💢香煎帶子 •番紅花魚露忌廉汁💢Fusion 菜式 +番紅花魚露忌廉汁,更突顯帶孑嘅鮮甜,帶子飽滿爽甜,經過輕輕香煎令口感更豐富、更彈牙💯
💢雙色蜜瓜 •西班牙火腿💢
💢西京燒比目魚 伴 凉拌秋葵💢
💢香煎帶子 •番紅花魚露忌廉汁💢
2024-06-13 108 views
😺今日lunch同個同事係附近食野,我地就約左系呢間Monmono。🙀好鍾意背景音樂,好chill增添不少氣氛,試下野食如何先😾泰式冬蔭功煮活蜆😺印象最深刻既就系個湯底,非常正宗,非常入味。蜆肉生熟程度剛好,😸 😼入口肉質軟滑,非常鮮甜,餐廳獨家秘製煮法,😻香氣十足。泰式燒牛肉沙律🏀聽個名都覺得好有型,全部都系我中意食既野,感恩廚師將佢地配合得天衣無縫!法式油封鴨腿😸好飲又好睇。淡淡肉,非常足料。另外仲有肉醬千層麵配沙律😸同埋自家製意式香草麵包(半份)😸都非常有創意, 吾錯。今日呢間西餐不會像傳統果D 咁拘僅,😼氣氛輕鬆,環境舒適食物質素高,你係咪都想試下?🫶🏻
泰式冬蔭功煮活蜆😺
泰式燒牛肉沙律🏀
法式油封鴨腿😸
好飲又好睇。淡淡肉,非常足料。