2021-06-26 61 views
第一次黎嵐橋食午餐嘅時候俾我嘅印象唔錯,記憶中幾高質!因為朋友話想食日本嘢,所以就帶返佢嚟依度食嘢😆• 黑鯥(兩切) $136冇耐之前試過黑鯥依隻魚覺得幾好食,所以今次見到又點返佢。嵐橋嘅黑鯥屬厚切,炙燒過外皮更顯魚油甘香,好味!• 牡丹蝦刺身(兩隻) $148好大隻牡丹蝦,爽口中帶軟糯🤤• 油甘魚腩刺身(兩切) $78極厚切嘅油甘魚腩,味道口感都好豐富🧡• 赤身壽司 $42@1睇顏色已經知道有幾新鮮,油脂較少,相對魚味就較濃😌• 帆立貝壽司 $32@1超超超厚肉嘅帆立貝,鮮甜到不得了!• 牛小排青蔥卷 $48牛小排嘅油香滲到入青蔥裡面,兩者好夾😚• 雞胸軟骨 $32軟骨呈三角形,有啲雞肉依附係軟骨之上,食落比雞軟骨更爽更脆,口感好特別😆• 鹿兒島黑豚五花腩 $38五花腩厚身,肥瘦均勻,鍾意食濃郁豬味嘅必試!• 天婦羅盛合 $108講到天婦羅,精粹當然係在於薄脆嘅麵衣,最怕食到放題質素嘅厚粉炸蝦!依碟天婦羅有驚喜,整體香脆唔油膩,尤其隻蝦最出色,好濃蝦味🦐• 蘆筍海膽炒飯 $148飯粒之間見到唔少嘅海膽肉,唯獨可能海膽熟左嘅關係,冇平時食開嘅海膽咁鮮味😗

• 黑鯥(兩切) $136

• 牡丹蝦刺身(兩隻) $148
好大隻牡丹蝦,爽口中帶軟糯🤤

• 油甘魚腩刺身(兩切) $78
極厚切嘅油甘魚腩,味道口感都好豐富🧡

• 赤身壽司 $42@1
睇顏色已經知道有幾新鮮,油脂較少,相對魚味就較濃😌

• 帆立貝壽司 $32@1
超超超厚肉嘅帆立貝,鮮甜到不得了!

• 牛小排青蔥卷 $48
牛小排嘅油香滲到入青蔥裡面,兩者好夾😚

• 雞胸軟骨 $32

• 鹿兒島黑豚五花腩 $38
五花腩厚身,肥瘦均勻,鍾意食濃郁豬味嘅必試!

• 天婦羅盛合 $108

• 蘆筍海膽炒飯 $148