2024-07-05
📍二訪珊瑚粉紅意大利餐廳‼️• 前菜主食都有驚喜🤩 — Casa Cucina😋·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_銅鑼灣#pigfoodiexhk_意大利菜==============================上年暑假嘅時候去過西營盤舊店已經覺得好有驚喜!前排佢地relocate咗喺銅鑼灣festival walk,空間比舊店細咗,但係內裡嘅設計依舊好靚!😍Menu 都有新item😆———————————————————————Starter ⭐️Charred Mackerel $165 (4.4/5)鯖魚經過炙燒,魚肉清甜帶焦香,伴碟南瓜蓉香甜,點埋一齊食好夾!·⭐️Clams 2.0 $138 (4.3/5)充滿東南亞風味嘅一道菜😋醬汁係香草忌廉同同冬陰功粉製成,非常惹味,用嚟點sourdough一流😆蜆肉份量多而且都算厚肉!·Pasta ⭐️Roasted Pumpkin Ravioli $178 (4.6/5)超鍾意呢一道菜!雲吞皮厚度剛好,入面嘅南瓜蓉飽滿,幼滑香甜😍勁好味‼️·⭐️Shellfish Tagli
#pigfoodiexhk_銅鑼灣
#pigfoodiexhk_意大利菜
———————————————————————
Starter
⭐️Clams 2.0 $138 (4.3/5)
Pasta
⭐️Shellfish Tagliatelle $198 (4.3/5)
醬汁混合虎蝦肉同藍蟹肉,鮮味濃郁,掛滿口感煙韌嘅手工意粉🥰
Main
⭐️Catch of the day $215 (4.1/5)
魚肉嫩滑鮮甜,加埋青檸汁幾清新~
⭐️Eggplant Caponata $178 (4.2/5)
賣相特別嘅一道菜🤣面頭鋪滿香脆嘅炸薯絲同一隻鴨蛋~下面係燉菜,酸酸甜甜好開胃!
Dessert
⭐️Tofu Panna Cotta (4.6/5)
上一次食已經覺得好驚喜嘅豆腐奶凍🥰🥰
質感滑溜,豆香好濃郁!加埋面頭咸咸甜甜嘅紅糖soy sauce好夾!
⭐️Lime Cheesecake (3.5/5)
係東南亞風味嘅cheesecake,食落係有冬陰功嘅味勁特別lol🤣🤣蛋糕體幾軟滑~
—————————————————————-
整體而言食物依然有水準,食材配搭同調味出色,店員服務周到有禮😆同朋友慶祝節日好啱!
賣相:3.8/5
味道:4.3/5
性價比:3.5/5
推介度:3.8/5
店舖資料
📍Casa Cucina @casacucinahk
銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C及D號舖