2021-05-10
/ ᴡʜɪᴛᴇ ᴄᴏᴢʏ ᴄᴀғᴇ ✋🏻☝🏻/꧁𝗙𝗶𝘃𝗲 𝗧𝗼 𝗢𝗻𝗲💛꧂ #黃店推介五一黃金週去的一間黃店 店名好應節呢😂白色為主調的pet friendly cafe 有別一般cafe 𝗙𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗼 𝗢𝗻𝗲提供的食物比較和風 有烏冬set同toast 食物質素有驚喜呢 ☘︎︎ 海老白湯烏冬配吉列池魚 $𝟙𝟚𝟠初初對cafe出品的湯底不予厚望點知 好 有 驚 喜!!蝦味好香好濃 見到有蝦頭油漂浮 重料!再加上蟹肉同飛魚子 整碗湯充滿層層鮮味鳥冬亦夠煙韌炸池魚都有驚喜 魚肉嫩滑 炸粉厚薄適中又唔散超令人回味( ˘ ³˘)♥︎☘︎︎ 炸軟殼蟹滑蛋配日式排包 $𝟡𝟠久違的日式排包兒時至愛 因為又甜又軟 但近年怕肥就少吃了不過真的超軟熟又烘到脆脆的好正炸軟殻蟹分量大足 切開仲見到蟹膏omg😍☘︎︎ 特級宇治抹茶牛乳 $𝟜𝟠奶味略重 有點蓋過了抹茶味但🦦就覺得剛好💬 堅持二人一枱 不收集任何客人資料所以小店現在就只能容納十數人 靠大家多點支持了 另外毛孩menu available嫁ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 👱🏻♀️8.2/ 10♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎📍 Five To One
꧁𝗙𝗶𝘃𝗲 𝗧𝗼 𝗢𝗻𝗲💛꧂ #黃店推介
五一黃金週去的一間黃店 店名好應節呢😂
白色為主調的pet friendly cafe
有別一般cafe 𝗙𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗼 𝗢𝗻𝗲提供的食物比較和風
有烏冬set同toast 食物質素有驚喜呢
☘︎︎ 海老白湯烏冬配吉列池魚 $𝟙𝟚𝟠
初初對cafe出品的湯底不予厚望
點知 好 有 驚 喜!!
蝦味好香好濃 見到有蝦頭油漂浮 重料!
再加上蟹肉同飛魚子 整碗湯充滿層層鮮味
奶味略重 有點蓋過了抹茶味
但🦦就覺得剛好
💬 堅持二人一枱 不收集任何客人資料
ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 👱🏻♀️8.2/ 10
📍 Five To One (何文田)
何文田勝利道6號地舖
#cty_黃店