2018-03-13
約了幾個數年冇見的朋友共聚,在未睇餐牌價錢之前,訂了這間千上。上到去冇乜人,揭埋餐牌,打咗個突,好over price。其中一個窮_朋友同我面面相覷……好在有set dinner可以嗌,嗌一個二人set再散嗌,抵好多!前菜二人set有咩食呢?刺身6片(是日是三文魚、油甘魚和池魚);都算新鮮但份量好小天盛(天婦羅盛合),有南瓜、茄子、海老;特色卷物(是日:牛油果鮭魚卷)日式炒椰菜;蒜片牛柳粒。日式炒椰菜味道帶苦,不好吃。蒜片牛柳粒好韌。比較好食的是卷物,牛油果本身同三文魚係match, 加上飛魚籽的口感,不錯。另外叫咗個燒牛肋骨($148)呢個要吐糟一下,切開兩條,一邊是肉,另一邊竟是全肥膏!朋友都不敢食全肥膏那邊。可否切的時候可否大塊點同一塊肉油夾雜?味道方面,調味是不錯的,醬汁亦refreshing,可惜overcook.個人覺得都比蒜片牛柳粒好食。雪糕和飲品是比較ok的。雪糕是日是椰子味,有粒粒質感。我叫了白桃特飲,香甜味美。服務方面,店裡的大媽服務周到加茶殷勤,接近噓寒問暖程度。令我朋友講了句“you made my day!”講服務有五星了。環境亦佳,座位闊落,私隱度高,適合吹
上到去冇乜人,
揭埋餐牌,打咗個突,好over price。
其中一個窮_朋友同我面面相覷……
前菜
二人set有咩食呢?
刺身6片(是日是三文魚、油甘魚和池魚);
都算新鮮但份量好小
天盛(天婦羅盛合),有南瓜、茄子、海老;
特色卷物(是日:牛油果鮭魚卷)
日式炒椰菜;蒜片牛柳粒。
日式炒椰菜味道帶苦,不好吃。
蒜片牛柳粒好韌。
另外叫咗個燒牛肋骨($148)
雪糕和飲品是比較ok的。
雪糕是日是椰子味,有粒粒質感。
我叫了白桃特飲,香甜味美。
服務方面,店裡的大媽服務周到
加茶殷勤,接近噓寒問暖程度。
令我朋友講了句“you made my day!”
講服務有五星了。
環境亦佳,座位闊落,私隱度高,適合吹水。我和朋友食得好盡興。
最後落樓,每人3百出頭,在冇飲酒情況下,性價比真不算高,但是開心。