2024-03-15 49 views
朋友仔係馬鞍山買咗間新屋,今日我哋成班朋友一齊上去食吓嘢賀吓佢🤣。早前上網睇到間韓國菜,佢有個五味炸雞,好似好好味咁,但係對於我嚟講有啲遠,所以就只有bookmark 住先,yo!機會嚟喇!趁住今次山長水又遠嚟到,就買啲上去一齊食吓!買咗一盒五味炸雞、鐵板牛仔骨、煙燻五花肉同泡菜煎餅🫓,跟咗一罐汽水、一盒生菜同一盒醃蘿蔔😍。五味炸雞 $239五味炸雞非常吸睛,好靚,仲有5款口味,份量多,6個人一人食一種味道,都好飽,最鍾意嘅就係可以有幾款味道食。-雙重芝味 炸雞上面舖滿芝士粉,有濃厚甜甜哋嘅芝士味,鍾意芝士嘅唔好錯過喇!-經典原味可以食到炸雞嘅原味道。-蜜糖芥末蜜糖芥末醬包住脆雞,有點甜酸的味道,好開胃。-特色甜辣甜辣醬包住炸雞,非常保持到炸雞嘅脆感。-洋蔥蛋黃呢個醬好特別,好 creamy,有點酸味味+蛋黃醬嘅味道,我fd最鍾意。-鐵板牛仔骨 $158好好食呀!牛仔骨用洋蔥🧅加入調味汁料煮,唔會好乾,仲食到有韓國梨汁嘅味道呀😍!-煙燻五花肉 $158五花肉有香香嘅煙燻味,記得要沾佢個韓式辣醬呀!惹味好多,再用生菜包嚟食,yummy。-泡菜煎餅 $108我幾鍾意佢哋個泡菜煎餅,因為煎得

五味炸雞 $239

-雙重芝味

-經典原味
可以食到炸雞嘅原味道。

-蜜糖芥末
蜜糖芥末醬包住脆雞,有點甜酸的味道,好開胃。

-特色甜辣
甜辣醬包住炸雞,非常保持到炸雞嘅脆感。

-洋蔥蛋黃

鐵板牛仔骨 $158

煙燻五花肉 $158

泡菜煎餅 $108
我幾鍾意佢哋個泡菜煎餅,因為煎得好薄身,咁就唔駛啖啖粉😂。

店鋪資料 🏢: 斧山炸雞批薩

地址: 馬鞍山鞍祿街18號 Mos town street 新港城中心二期地下23-26號舖

TakeAway