2019-09-02 20 views
朋友知我間唔中就要想食下d港式粉麵,當中成日都會揀食牛腩今日係假日,但都要返半日,所以好朋友就專登黎接我放工佢話要帶我去食附近一間佢食過覺得幾正既牛腩魚蛋粉,等我平衡一下假日要返工既悲哀呢間店喺正大街,一啲都唔難搵~~除左有朋友推介既港式粉麵牛腩魚蛋河呢啲之外,亦有提供其他麵食、飯餐同小食等,選擇都唔少啵朋友話佢呢排都成日食,加上佢食左個big breakfast ,所以就唔洗預佢食好多……見到有淨牛腩,一份細既就$105,淨粉就$12,我同朋友就覺得,既然我今日既目標係食牛腩,咁就一於食盡d~一次食個夠所以我地就叫左一份細既原汁牛腩同一碗淨河粉一齊share話咁快d食物就黎到啦!!!!一份細既牛腩既份量都唔少,有大概二十塊每一舊都入味鬆化,當中更有d係坑腩位置,份外滋味!!點上香麻惹味既辣椒醬汁令風味倍增,本來話唔食一兩舊就算既朋友都食左五六舊先收手出色既牛腩之下係翠綠既唐生菜,沾上腩汁後既生菜既爽脆又好味所以不消一會,我地亦將整碗河粉全部掃清最後仲要飲返啖冰凍既汽水,呢d就係平民又地道既麻甩滋味
朋友知我間唔中就要想食下d港式粉麵,當中成日都會揀食牛腩

今日係假日,但都要返半日,所以好朋友就專登黎接我放工

呢間店喺正大街,一啲都唔難搵~~

所以我地就叫左一份細既原汁牛腩同一碗淨河粉一齊share
話咁快d食物就黎到啦!!!!

一份細既牛腩既份量都唔少,有大概二十塊
每一舊都入味鬆化,當中更有d係坑腩位置,份外滋味!!

出色既牛腩之下係翠綠既唐生菜,沾上腩汁後既生菜既爽脆又好味

所以不消一會,我地亦將整碗河粉全部掃清

最後仲要飲返啖冰凍既汽水,呢d就係平民又地道既麻甩滋味
Type of Meal
Lunch