2016-08-24
行街行到攰,就搵間餐廳醫下個肚!餐廳招牌易見又係大街,見地方舒服就試下!係酒店樓下,有唔少人係度食,傾野,環境舒適。之後睇反openrice 先知新開,甘就等我介紹下有咩食,哈哈。走時發覺佢幾近油麻地港鐵站,一分鐘路程,約人食飯幾方便!兩個人叫左二人餐,有餐湯、前菜、主菜、餐飲同甜品。磨菇忌廉湯+蒜蓉包湯好濃,將唔同材料打爛而成,除磨菇外有咩真係唔知,不過幾好味,哈哈。蒜蓉包好脆好香,仲熱既!前菜有幾樣揀,我地揀左牛油炒雜菌。細細碗,兩人剛好。牛油好香,茹切到細細舊,有幾款菇。牛肝菌帶子忌廉意粉呢個推介食!個汁好濃,杰杰地,唔會好水。牛肝菌好香,每條意粉都痴滿汁,好味!!!帶子雖然得一只,但好大只,外邊煎脆,肉質嫩滑!安格斯西冷牛排因為唔食得生牛,所以叫左八成熟。雖然甘熟,不過個排仲係好淋,juicy ,肉唔會實到鞋晒!正!!煎得唔錯!排有牛味,幾大塊,厚身,點埋個燒汁一流!餐飲主要係唔同味既茶包,轉其他要加錢。呢杯係芒果紅梅茶,酸酸地,幾開胃!提拉米蘇好味!creamy,甜度剛好,會令人想食多舊!二人餐388,加一,正常價錢,計過叫餐好似抵過散叫,食物整體幾好!仲會再黎!
兩個人叫左二人餐,有餐湯、前菜、主菜、餐飲同甜品。
磨菇忌廉湯+蒜蓉包
提拉米蘇好味!creamy,甜度剛好,會令人想食多舊!