2012-11-14
適逢重陽節假期, 特意跟男友駕車黎小白鷺餐廳食個午飯, 因為佢話晏晝黎睇個環境好一點, 夜晚因為太黑, 只能夠黎餐廳食野, 唔可以周圍行。預左假期好多人, 等左廿分鐘至有位, 原來只有Lunch Set叫, 但都算貴, 每個Set都要百六蚊起,甜椒味牛仔骨六成熟牛仔骨, 有兩大塊牛仔骨, 份量都足夠, 肉質多汁唔乾, 亦唔多筋, 甜椒汁有少於辣但味道唔錯。蒜蓉汁肉眼扒雖然我只要四成熟, 但最後都出左六成熟, 我都明白四成係幾難控制, 不過六成熟既肉眼扒都唔錯, 起碼唔乾唔硬, 我好怕熟之後會鞋同太韌, 肉質鬆軟, 還有少少血水..正 薯條都還算新鮮, 但我反而欣賞係伴碟上既溫室菜苗.. 不過以價錢略貴, 如果唔係食埋環境既, 其實有大把選擇..而且服務就麻麻, 都係要叫至會拎水, 拎茄汁, 咪我同男友坐左5分鐘, 檯上面都只係得張餐檯紙不過餐廳外既風景係幾好, 遠望會見到火車經過, 下面有一個湖, 有不同既水上單車同船仔可以玩。同男友用左$50玩左半個鐘水上雙人單車, 欣賞四周環境同晒日光, 真係好寫意既。
預左假期好多人, 等左廿分鐘至有位, 原來只有Lunch Set叫, 但都算貴, 每個Set都要百六蚊起, 甜椒味牛仔骨
六成熟牛仔骨, 有兩大塊牛仔骨, 份量都足夠, 肉質多汁唔乾, 亦唔多筋, 甜椒汁有少於辣但味道唔錯。 蒜蓉汁肉眼扒
不過以價錢略貴, 如果唔係食埋環境既, 其實有大把選擇..
而且服務就麻麻, 都係要叫至會拎水, 拎茄汁, 咪我同男友坐左5分鐘, 檯上面都只係得張餐檯紙 不過餐廳外既風景係幾好, 遠望會見到火車經過, 下面有一個湖, 有不同既水上單車同船仔可以玩。 同男友用左$50玩左半個鐘水上雙人單車, 欣賞四周環境同晒日光, 真係好寫意既。