2021-08-20 668 views
上網見到觀塘新開左哩間咁靚既日式食所,忍唔住即刻約朋友過嚟打卡。✨食所環境超靚,行日式木系風,有唔同既特色座位,有類似和式榻榻米既位置,有窗邊吧枱,亦有舒適沙發位,而且一直播住柔和既音樂,俾人一種輕鬆放空既感覺,哩到既每個角落都勁岩打卡📸️淨係影相都可以影好耐。食所內仲有唔同既小食同產品可以購買,今次我同朋友就叫左個餃子定食同甜品share。🍱手作冰花麻辣餃子定食 $128哩個係素食黎既,餃子既餡料有豆腐、芽菜、木耳、日本山椒同13種秘製香料,皮略厚,味道香辣好食,辣勁十足,定食配兩款季節小菜,今日係枝豆同埋蕃茄仔,蕃茄仔比醋浸住,食落甜甜酸酸,正好解辣。追加$25黑朱古力慕絲🍫慕絲質感柔滑實在,黑朱古力味勁濃郁,放入口好似食緊黑朱古力咁。🥧宇治抹茶麻薯撻 $58麻薯撻皮鬆化,好似曲奇餅咁,抹茶慕絲軟滑,麻薯夾心煙韌綿軟,食落更有口感。☕️純粹真·焦糖榛子朱古力開心果奶 熱 $58榛子同開心果味道濃郁,帶有榛子既甘香,整體味道唔會太甜。🥛純粹真·香蕉朱古力開心果奶 凍 $58(跟餐$48)哩個好適合鍾意香蕉既人士,香蕉同埋朱古力既味道都非常突出,味道香甜。整體黎講,餐廳環境真係勁靚勁舒服,

🍱手作冰花麻辣餃子定食 $128

追加$25黑朱古力慕絲🍫

🥧宇治抹茶麻薯撻 $58

☕️純粹真·焦糖榛子朱古力開心果奶 熱 $58
榛子同開心果味道濃郁,帶有榛子既甘香,整體味道唔會太甜。

🥛純粹真·香蕉朱古力開心果奶 凍 $58(跟餐$48)

整體黎講,餐廳環境真係勁靚勁舒服,無論自己一個黎食嘢休息下,定係同朋友嚟傾下計,都非常合適,非常推薦。

🌟溫馨提示🌟
餐廳食飯時間人流真係非常多,如果想去或者想坐特別位置既話,記得預早book位。

Type of Meal
Lunch