因為最近成日打風,所以小編都傾向搵d室內活動🙈🙈有一次無意發現左一間品茶嘅小店,由於小編平時都好鐘意飲茶(飲茶多過飲水🤭)所以一直對呢間店念念不忘,終於book到時間去試luuu想爺爺了(個名好特別)呢間小小’cafe’主要就得各式各樣嘅茶同幾款小甜品🍮,佢每一款茶都係用茶葉即泡即上🫖,可以任添🫖,亦都會留低d茶葉比食客去聞下d茶葉香味,更有幾款特色嘅燕麥奶茶拿鐵🍵同是日冷泡茶。如果想上去品茶就記得要事先book位(WhatsApp book位),每個session 2個鐘,每人要消費一款茶款($58-$108),每個session最多6-7個booking,所以空間唔會太侷促。食物質素: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)小編唔係專業品茶就唔亂評論啦,但小編覺得d茶真係好香好好飲,除此之外試左一個伯爵茶鬆餅都超級surprising,入口即溶,令小編好難忘🐷🐷性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)食物質素、環境同服務態度小編都覺得好好,價錢方便小編覺得唔算真係好貴。小編回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)唯一缺點,小編覺得一個session太短,本身想睇下書,但發現飲完茶食完鬆餅已經要走🥲🥲

食物質素: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)

性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)

小編回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)