2023-10-12
泰Grill 位置一流,近地鐵站又有露台位置,加埋燈飾點綴,享受平民浪漫😚地鐵站行到將軍澳天晉匯地下就見到🍴店員十分friendly🏖 氣氛相當好,約朋友飲野/拍拖傾計一流🍻好開心性價比高,食到好飽最後300幾賣單😚最有特色係泰式肉碎生菜包🥙 肉碎即叫即炒🔥超有火喉,feel到廚房嗰團火😂🔥 而且夠晒鑊氣,肉碎多汁到滴緊出黎!😂 生菜好爽脆又新鮮🥬 夾埋一齊岩岩好,生菜包本身輕盈清爽,好健康,啱晒走澱粉嘅朋友🫶🏻另外叫咗BBQ三款串燒,豬肉、牛肉同雞肉各一串🍗個沙嗲汁真係濃好好食😋同串燒本身的濃香肉味非常之夾!經過炭火烘烤,外層微焦帶有微妙的炭燒香氣😚🍢尤其牛肉經過小小鹽調味已經非常好味。兩款主菜份量亦都好大份,surprised 😍冬蔭功湯金邊粉🥘有雞肉/豬肉/雜菜可以揀,今次揀左雞肉,湯底酸酸辣辣非常開胃!雞肉好嫩滑唔會過熟🐔香葉肉碎煎蛋飯🍛都係今晚覺得最好食既野!煎蛋岩岩好勁脆邊🍳肉碎可以揀辣度,好多肉汁超啱撈飯🤤🌶最後見到炒pad thai 好靚,下次要再試!
兩款主菜份量亦都好大份,surprised 😍
最後見到炒pad thai 好靚,下次要再試!