2019-07-20
又一城開左tea WG 方便左好多地點比中環同圓方都更好而且聽聞新開張所以dinner set 好抵食就過黎一試星期五晚上都唔爆,不過我地都提早bk 好位坐甜品櫃隔離,入面冷氣都幾勁。。我地四個女仔越食越凍因為我地四個都唔算大食,所以叫左兩個main course +tea, 兩個full set...最後係有食剩添架。。。茶都有幾百種,真係花多眼亂,所以唯有叩侍應推介有桃味既茶,即刻可以講到仲背埋個編號,真係好厲害餐包食完可以添既~~~包夠暖,外脆內軟,好好食,同埋唔會好似outback 既黑糖包甘偏甜平時食包係唔落牛油,但見個牛油加左好似日本d 飯素甘,幾特別就試下兩者配合得超好~~可惜要留肚食前菜同主食。。如果唔係實會食多個前菜係沙律菜配雞胸,雞胸好入味,口感唔會好鞋好硬,依個雞胸真係好好食菜就略嫌唔夠新鮮,唔算甜, 蕃茄好味夠酸甜龍蝦三文魚配獅城早餐茶汁見到用茶煮既汁就決定試下,依個係要額外加$80 架~~一上菜,第一時間試左個汁。。。點知。。都係龍蝦汁既味。。無茶味海鮮中規中矩。。個人覺得熟左少少之後試埋朋友既意大利飯~~墨汁好濃,意大利飯唔會硬個人唔食鴨胸,所以比相大家睇參
地點比中環同圓方都更好
而且聽聞新開張所以dinner set 好抵食
就過黎一試
星期五晚上都唔爆,不過我地都提早bk 好位
坐甜品櫃隔離,入面冷氣都幾勁。。我地四個女仔越食越凍
菜就略嫌唔夠新鮮,唔算甜, 蕃茄好味夠酸甜
龍蝦三文魚配獅城早餐茶汁
見到用茶煮既汁就決定試下,依個係要額外加$80 架~~
海鮮中規中矩。。個人覺得熟左少少
之後試埋朋友既意大利飯~~墨汁好濃,意大利飯唔會硬
個人唔食鴨胸,所以比相大家睇參考下,三個主菜,依個份量最小
我地去左甜品櫃揀甜品,侍應好主動話幫我地介紹,最後揀左依三款
會以甜品架型式上~~但其實一拎走個甜品,佢都會即刻收走個架,唔會阻位,打卡一流
士多啤梨撻甜酸度唔錯,但撻底太硬。。
洛神花荔枝mousse~~~隻味好清新,唔會好甜,夏天食夠match
最頂層既車厘子外型,因為張相出左問題無左
外層係黑朱古力脆皮,入面係朱古力mousse, 最入面係酸莓~~~出面苦,入面甜,裡面酸~~三種層次好夾~
單點都係$48~~會搞到我想之後黎外賣
蝴蝶夫人茶,桃味淡淡地
成餐飯感覺都好舒服,但係真係好凍,服務環境都好正,但係原價真係貴左d