2023-10-26 54 views
一直都好想試吓食壽喜燒,除咗可以品嚐高質牛肉,亦想體驗一下呢種即席烹煮嘅傳統料理。餐廳總共有ABC三款餐,我哋揀咗價錢較貴嘅C餐和牛盛宴,可以試晒AB餐嘅牛肉款式。前菜有和牛壽司🍣吉列和牛粒,沙律🥗。和牛壽司好好食,口感柔嫩,口感似食魚生,但又有牛肉嘅油香野菜拼盤好有心思,有成十款新鮮蔬菜菇類,可以食到多啲款式。同樣肉類都係,一盤肉裏面,已經包含咗多款不同部位嘅牛肉,非常用心。店員純熟地將一片片牛肉同蔬菜放入鍋裏,倒入壽喜燒汁,煮好再夾喺我哋嘅碗裏。就係咁樣,一邊煮一邊食,係視覺、聽覺、嗅覺、味覺嘅全方位享受不自覺地會專注品嚐每一款食物,真係一個好特別嘅體驗。講返食物,令我最難忘嘅係沙巴當,即係上肩里脊肉,油花多而均勻,肉味濃,肉汁豐富,食落口係好嫩,完全冇渣。肉眼都好好食,油脂豐富,有油筋,肉味香濃。蔬菜方面,菇類好香,而且所有蔬菜都用甜甜嘅壽喜燒汁煮過,全部都好甜好入味。本身配埋白飯同生雞蛋,已經食到飽飽地,但都不得不試埋最後嘅濕炒飯最後食埋個豆腐味雪糕,完美作結。

不自覺地會專注品嚐每一款食物,真係一個好特別嘅體驗。

最後食埋個豆腐味雪糕,完美作結。