2019-07-23
今晚同媽媽嚟中環行街,順便係度食埋晚餐,來到呢間係樓上西式餐廳食晚餐,喜歡呢度地點旺中帶靜,餐廳仲有露台位可以坐,裝修充滿希臘風的格調,幾好feel,仲有露台位比客人左低食嘢飲嘢傾計。精選沙律,好大份,有桃肉,幾新鮮嘅沙律菜同鴨胸,配上酸酸地嘅醋同芝麻醬,好開胃。法式焗田螺配黑松露及日式芥末茨茸 ,好香濃郁的黑松露,正!意大利風乾火腿, 水牛芝士配無花果黑醋汁 秘製龍蝦湯,超鮮甜,龍蝦🦞味好出,好少係出面飲到咁足料的龍蝦湯!慢煮羊膝配意大利粉,好大份羊膝,大過兩個拳頭,慢煮的關係,肉質好軟熟,沒有臊味,味道剛剛好,不會太鹹,配上意粉剛剛好!高質!新西蘭鱈魚柳配泡菜茨茸,喜歡食魚的我當然都要試試呢度嘅鱈魚🐟,賣相好精緻,薯蓉好特別,是泡菜味的,好新鮮,南瓜都燒的好好味!甜品拼盤,因為中途忘記拍照,雪糕有點溶了,不過呢個雪糕好特別,是薑汁味的,好新奇有好好味!
法式焗田螺配黑松露及日式芥末茨茸 ,好香濃郁的黑松露,正!
意大利風乾火腿, 水牛芝士配無花果黑醋汁