2020-02-21 491 views
// < 麵屋丸京 >呢間拉麵店小編已經去過幾次!但係發現無分享過,所以就再食多次同大家分享下————————————————- 極上拉麵 $88 -由於小編唔係特別鍾意食拉麵,相對上係烏冬控🙊🤣所以唔係話食過好多間拉麵!因為成日覺得拉麵好膩同埋有鹼水味🤨但係呢間真係無鹼水味😍有清湯同濃湯揀,小編一定揀清湯。因為濃湯的話,我諗我食兩三啖就已經食唔到lu🤣湯底加左豚背脂粒,更香醇。 呢個肉質都幾嫩,外皮燒過所以都幾香~ 蛋🥚亦有鹽味,唔會淡😁 麵質偏硬身,無得揀軟硬度的。整體幾好,性價比高😊————————————————- 半熟卵拉麵 $73 -其實同上面👆🏻提及既無分別,只係少d肉🤣如果唔想食咁多肉既揀呢個就啱晒喇😇另外,店亦都有蒜蓉可供食客隨便落。小編都幾愛🤣順帶一提,如果想食更嫩叉燒,可以一試佢個真·叉燒拉麵!係用低溫處理手法,每日限量架~————————————————評分:6.7/10地址:荃灣昌泰街榮安大廈9號地舖 (多間分店)營業時間:12:00-15:00;18:00-22:00#麵屋丸京 #marukyo #拉麵 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣必食 #路德
< 麵屋丸京 >

- 極上拉麵 $88 -

- 半熟卵拉麵 $73 -

評分:6.7/10
地址:荃灣昌泰街榮安大廈9號地舖 (多間分店)
營業時間:12:00-15:00;18:00-22:00
#麵屋丸京 #marukyo #拉麵 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣必食 #路德圍 #路德圍美食 #日本菜 #香港美食 #美食博客 #hkfood #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodblogger #🐷🐤荃灣 #🐷🐤日本菜
Type of Meal
Lunch