2016-02-27 368 views
新年四圍約朋友, 黎左沙田食飯兼行街, 新年既新城市比平時無咁多人, 不過食肆仍然要等位, 所以就搵間無咁多人, 睇左一輪, 一於試下呢間新加坡野.新加坡新年最興食"撈起"呢個意頭野, 所以我地都試下先."撈起沙律"$58, 主要有春卷脆卜卜既皮, 炸芋頭絲, 紅蘿蔔絲, 青瓜絲, 生菜, 蔥絲等等, 材料都幾多, 落左汁之後就插食筷子係咁撈起, 叫呢個沙律真係志在個過程, 味道是一般, 材料撈埋晒都幾爽口, 春卷皮夠脆唔油."燒比目魚"$138, 份量就比較少, 不過魚肉夠嫩滑, 無骨好易食, 個汁酸甜易入口, 仲有醒胃.
新加坡新年最興食"撈起"呢個意頭野, 所以我地都試下先.
$100 (Dinner)