2022-12-16
難得上星期日同👦🏻都放假 就出左去旺角行街 之前行過moko見到呢間鐵板燒人山人海 已經好想試😍見佢地個日唔洗排隊 就即刻念好午餐食咩好✨每個鐵板燒圓枱可以坐到10個人左右 可以睇住廚師即席燒🔥加上food court 算透風 唔會好侷促👍🏻🔸「牛饌」二人套餐 ($638)🔸套餐CP值極高 人均三百蚊飽住個肚走🙌🏻裏面有鐵板炒時菜、餐湯、和牛炒飯、甜品同飲品 仲有三款海鮮同3款和牛🙌🏻足足有11樣💓牛之盛合✨A5宮崎和牛120g ✨澳洲和牛120g ✨美國安格斯牛120g廚師即席問我地要幾成熟 我哋叫咗七成熟 可以配以蒜粒同岩鹽一齊食😍三款和牛既口感都一流 個人覺得最驚喜系A5和牛 口感軟嫩又濃郁 入口即溶👍🏻澳洲和牛味道香濃 比較有咬口嚼勁 肉味比較重 安格斯牛油份充足 油脂感滿滿 好香口!西京燒比目魚扒呢款睇落去個賣相雖然唔太吸引 但係味道真係一流😍比目魚扒無細骨 食落啖啖肉又嫩滑 味道新鮮!牛油燒汁阿根廷紅蝦配雜菜阿根廷紅蝦爽口彈牙 蝦膏滿滿 一口咬落去爆汁 味道鮮甜入味 出色之作✨牛油香煎黑椒鮑魚鮑魚新鮮 加上牛油黑椒調味 鮮味又爽彈
🔸「牛饌」二人套餐 ($638)🔸
牛之盛合
澳洲和牛味道香濃 比較有咬口嚼勁 肉味比較重
安格斯牛油份充足 油脂感滿滿 好香口!
西京燒比目魚扒
牛油燒汁阿根廷紅蝦配雜菜