2009-11-01
尋晚(31-10-2009 Sat)同男友o係尖沙咀做完o野,想走去廣東道感染萬聖節氣氛,但太攰,於是想返屋企,但男友話想食甜品.um….咁又去糖百府食冰啦,因為行海防道時好熱.行到o黎糖百府,時間好似係11:22pm,門口有好多人,但o岩o岩有一張枱,我o地唔使等,原來o個班人係一行10人,所以要等.今次同男友揀$25.00o既生磨薑汁,要榛子糖漿,朱古力樹皮,加$2.00要棉花糖.不久,個冰o黎喇,但好失望,點解矮o左咁多o既? 榛子糖漿分開上,而朱古力樹皮又係少得可憐,棉花糖份量稍為正常啲.男友淋啲糖漿上去,食lu.薑汁好濃,好辣,男友都話辣.如果撈糖漿食,就入口時有少少甜,但到喉嚨就辣.朱古力樹皮少到唔撈埋個冰食至食到朱古力味,棉花糖冇味,只有煙韌.而食呢個冰,就會知道冰火五重天係咩感覺,服務:真係一多人時,態度就會普通o左.
而食呢個冰,就會知道冰火五重天係咩感覺,
服務:
真係一多人時,態度就會普通o左.