之前因為要排長龍同店家休息等原因一直食唔到今次晚餐再黎踫運氣終於唔洗等直入!🤩夜晚6點幾嚟到,舖頭已經有唔少人食緊店舖面積唔大,一開始都要搭枱,不過就算係咁,店員都有安排櫈仔俾我哋擺嘢 (thanks!)當日唔太肚餓,2個人叫咗一個廚師發辦同埋一個蠔仔麵線✨️廚師發辦 3.5🧡/5有白飯、咸飯、封肉、女神卷、冬菇同豆腐我幾鐘意咸飯同封肉咸飯有啲似粽入面啲米嗰種淋淋哋、黏黏哋嘅質地,好多唔同豆喺入面,就咁食都ok👍🏻封肉就好似一絲絲嘅東坡肉咁,啲肉好淋好入味,加埋啲汁送飯一流😃女神卷我覺得一般,係好似片皮鴨嗰種薄皮包住唔同嘅蔬菜絲,個名特別但食落冇乜特別冬菇炆得幾入味,似關東煮嘅冬菇,豆腐一般✨️ 蠔仔麵線 4🧡/5相對大碗,同埋幾鮮幾好食啲蠔仔冇沙,同埋估唔到佢有埋肉羹好有台灣夜市/福建風味🟡總結 3.5🧡/5我好欣賞餐廳嗰種人情味嘅感覺店員笑容好好,一路食,店員都有一路問我哋使唔使加餸,推介唔同菜式俾我哋我哋話唔洗,佢哋又好chill,叫我哋下次先嚟試後期又問我哋洗唔洗添飯,好親切好homey🥰食物方面,味道唔係差不過廚師發辦份量比較細,同埋唔係每個餸都咁特別,唔知食乜好嘅朋友可以一試,
之前因為要排長龍同店家休息等原因一直食唔到
今次晚餐再黎踫運氣終於唔洗等直入!🤩

夜晚6點幾嚟到,舖頭已經有唔少人食緊

當日唔太肚餓,2個人叫咗一個廚師發辦同埋一個蠔仔麵線
✨️廚師發辦 3.5🧡/5
有白飯、咸飯、封肉、女神卷、冬菇同豆腐
我幾鐘意咸飯同封肉
冬菇炆得幾入味,似關東煮嘅冬菇,豆腐一般
廚師發辦

封肉

冬菇+豆腐

✨️ 蠔仔麵線 4🧡/5
蠔仔麵線

相對大碗,同埋幾鮮幾好食
啲蠔仔冇沙,同埋估唔到佢有埋肉羹
好有台灣夜市/福建風味

🟡總結 3.5🧡/5
我好欣賞餐廳嗰種人情味嘅感覺
我哋話唔洗,佢哋又好chill,叫我哋下次先嚟試
後期又問我哋洗唔洗添飯,好親切好homey🥰

食物方面,味道唔係差
不過廚師發辦份量比較細,同埋唔係每個餸都咁特別,唔知食乜好嘅朋友可以一試,但散叫可能食得happy啲,抵啲,岩口味啲
同埋始終餐廳係行住家飯路線,味道唔係驚天動地嗰種,真係偏向"平淡是福"
如果隔一排再嚟開附近,可能會再支持,但特登嚟再食就未必會了
但都珍惜香港仲有呢啲人情味小店☺️
$90 (Dinner)
廚師發辦
蠔仔麵線