2017-12-02
今日都係去蝴蝶邨探我朋友,去到夜晚嘅時候,大家都肚餓啦,本身朋友話去太x,但係本人就真係麻麻地,問佢有無d地道d嘅地方,佢唸一唸,就同我講去冬菇亭啦!見到佢個餐牌都幾特別,好強調屋邨嘅人情味同地道風味,講真,今時今日嘅大集團時代,係真係幾缺乏e類感覺嘅小店,所以我都要支持小店!見到個餐牌,款式都多,甚至有羊腩煲上市,不過我地都係叫左小菜。我地三個人就叫左三個小菜啦,首先係黑醋荔枝咕嚕肉,基本上係好開胃,佢肉嘅煮法同波羅咕嚕肉無分別,只係配料換左罐頭荔枝,調味用左黑醋,好好味,好開胃,一黎 聞到之後我都每人叫左個白飯。姜汁炒芥蘭,大大碟,而且都好重姜味,坦白講叫得姜汁芥蘭就當然想食出d個姜味啦!而且又夠鑊氣,接受!之後到口水雞半隻,本身未叫果陣心中都懷疑食口水雞會唔會去返d川菜餐館食好d呢!但係上到枱後賣相都非常好,果汁比較出面川菜館唔會輸蝕,而且雞夠滑,唔會太辣,所以最後3碟都清晒!最後值得一提係你會見到Q顧客同員工們關係都非常好,有講有笑,而且員工態度非常好,真係有人情味呀!