2021-03-07
大角咀嘅餐廳一向高手如雲,今日搵咗間朋友介紹嘅串燒店過過口癮。門面唔太起眼,空間略細,但陣陣肉香味傳出。員工服務態度好好,一開頭我哋冇book位就walk-in,佢帶咗我哋近門口嘅位坐低,仲不停講唔好意思要我哋坐門口,招呼好周到。入正題講食物先:10分推薦佢個燒青口、泰式燒豬頸肉同燒煙肉包荔枝(唔太記得詳細個名)。個燒青口非常新鮮,食之前先飲一飲個殼上面嘅海水再大啖食青口肉,非常惹味。燒豬頸肉本身唔算話超級出色,但係佢哋自家製嘅醬汁真係冇、得、頂,嗰種泰式得來又帶點港式味道嘅辣,真係非常開胃,我哋之後嘅每一個燒烤都有蘸個醬汁。個燒煙肉包荔枝配搭有驚喜,荔枝清新嘅味道中和左煙肉嘅肥膩,冇諗過兩者夾埋一齊有咁樣滋味。其他嘢食都唔錯,算係水準之上,值得一提嘅員工服務態度真係非常有禮貌,小店雖小,但成餐飯食得好滿足,一定會推薦更多朋友光顧。
入正題講食物先: