2019-06-13 500 views
大家黎到天后,除左諗起維園大球場外,仲會諗起咩呢?自從今日以後,小編就會諗起係施弼街既一間串燒店—「燒喜」。首先係因為店內嘅環境都幾舒適,店面雖則唔算大,但座位都算闊落,感覺係特別適合同好朋友傾下計,慢慢食嘅休閒串燒店咁,而且老闆都幾親切,所以小編印象都特別深刻。除此之外,店內嘅食品都幾吸引,特別係串雞皮,雞翼燒同京葱牛肋粒。先講「雞皮」啦,雞皮炸得好鬆脆可口,調教味道都適中,價錢亦合理,小編覺得可以再食多次,但缺點就係雞皮串埋一齊太薄,進食方面就比較難啲。其次就係「雞翼燒」,老闆事先將雞翼一分為二,方便客人進食,呢個細心行為的確抵讚,而且味道唔錯,雖然只係用鹽黎醃製,但亦都唔會蓋過原先嘅肉味,反而將雞翼嘅味道更加帶出黎,所以小編誠意推介俾大家,希望大家可以黎試下。最後係「京葱牛肋粒」喇,牛肋粒同樣都係用鹽醃製嘅,仲配上甜甜地嘅醬汁上面,同時老闆都再次好用心咁將牛肋粒嘅邊燒到脆口,當夾起牛肋粒再連埋爽口嘅京蔥一齊食嘅時候,仲可以加添多一份清爽甜嘅層次感,將肉味更加昇華。總結而言,小編認為要求唔高嘅人,都可以黎呢間小店一試嘅,除左試呢度嘅食物,最重要仲可以一嘗呢度親切嘅人情味添。
大家黎到天后,除左諗起維園大球場外,仲會諗起咩呢?

自從今日以後,小編就會諗起係施弼街既一間串燒店—「燒喜」。

2019-06-12
  • 雞翼燒  /雞皮