2023-06-13 148 views
最近屋企附近新開左一間車仔麵店, 呢度仲有車仔飯都幾特別。同一條街仲有好幾間車仔麵店,不過呢間就坐得最舒服,而且個冷氣真係好夠凍.先試下個車仔麵湯底,加咗腩汁味道唔錯.蠔油冬菇真係超大隻同埋勁厚,而且好入味。蘿蔔腍甜,牛腩爽口唔痴牙,瑞士雞翼都唔錯。食車仔麵好少可有溏心蛋, 個蛋真係好流心,仲好滑。最鍾意玻璃樽裝汽水,夠晒氣牛筋都係我其中一個最愛, 勁腍充滿骨膠原又係好入味。最後叫咗個車仔飯,雞扒好味啖啖肉唔乾身, 個咖喱魷魚好爽口, 咖喱味仲好香好惹味, 魚腐大大粒脹卜卜。 老闆仲會好nice 出黎同我地呢d 街坊傾下計😆,整體質素唔錯,下次想食車仔麵又會多個選擇

食車仔麵好少可有溏心蛋, 個蛋真係好流心,仲好滑。

最鍾意玻璃樽裝汽水,夠晒氣

牛筋都係我其中一個最愛, 勁腍充滿骨膠原又係好入味。