終於有時間試下人氣既兩草啦!又係大坑,呢區出名多美食。。星馬+港式小食。。我黎啦🤤點解係星馬+港式?睇一睇餐紙就明🤣選擇唔多一眼睇晒。我點左小龍包 肉骨茶、脆邊蛋肉餅飯、咖央多、煎魚餅四樣野。小龍包 胡椒肉骨茶先黎小龍包肉骨茶,細細碗有四粒小龍包兩啖湯。熱度十足,一黎就聞到好濃胡椒帶少少藥材味。飲落啖啖胡椒味。越飲越辣好重口味,呢個時候食粒小龍包,小龍包肉汁中和左口腔辣味。🤣呢個組合好神奇香煎脆邊蛋肉餅飯蛋邊脆到有聲,蛋黃半熟撈飯正!肉餅香口juice,富有油香,係唔錯嘅!不過肉餅飯加埋脆邊蛋油脂豐富,細細碗就岩岩好,小食多滋味咖央多士多士鬆脆夾住一層牛油厚厚咖央椰香十足煎魚餅呢個煎魚餅最驚喜!面頭煎到微脆,魚肉彈牙鮮味。好好味丫🍀🍀價錢公道嘅特色小店。值得一試!

小龍包 胡椒肉骨茶

香煎脆邊蛋肉餅飯

咖央多士

多士鬆脆夾住一層牛油厚厚咖央椰香十足

煎魚餅

呢個煎魚餅最驚喜!面頭煎到微脆,魚肉彈牙鮮味。好好味丫

🍀🍀價錢公道嘅特色小店。值得一試!