2023-12-16
呢間人氣甜品店,終於開到來旺角,以後食甜品又多個選擇啦!甜品店環境寛躺舒適富設計感,是一個和朋友分享甜點的聚腳好地方!.🍧甄沾記刨冰 $158每次來食都必點刨冰,今次食了甄沾記口味。刨冰口感細膩,有入口即化的感覺,每口都帶濃郁的🥥椰子香味,甜度適中,入面還有不少椰子脆片,令口感層次更豐富。配上清新香濃的椰子味雪糕🍦,味道令人難忘。.🍮流心芒果布丁 $58布丁芒果味濃郁,口感Q彈,入面還有流心芒果醬,配上新鮮香甜🥭芒果肉,芒果控一定愛上。.🥛榴槤奶凍 $68用料十足,有不少金枕頭榴槤肉,口感creamy又香濃。而榴槤奶凍口感有點像雪糕,感覺冰涼。.🥭芒果豆腐花 $55豆腐花好滑嫩,配上新鮮香甜的芒果肉🥭和芒果醬汁,感覺清新。.🍫特濃朱古力心太軟 $98即叫即焗熱辣辣,一切開入面香濃的朱古力醬慢慢流出,整體朱古力味好濃,配上🍦朱古力雪糕,有冰火交融的口感。
🍧甄沾記刨冰 $158
🍮流心芒果布丁 $58
🥛榴槤奶凍 $68
🥭芒果豆腐花 $55
豆腐花好滑嫩,配上新鮮香甜的芒果肉🥭和芒果醬汁,感覺清新。
🍫特濃朱古力心太軟 $98