2020-03-07 849 views
終於可以一嘗人氣米芝蓮日山壽喜燒,由於早一日打算訂座,發現已經full booking,唯有早小小去walk in當日6點左右就到,由於晚上訂枱人數眾多,所以只能夠食到8點,都夠時間晚市套餐有3款,由價錢最貴既松、中位價既竹同最平既梅今次我地就揀左$688既竹每次上菜店員都會用心講解食法同介紹菜式,服務一流前菜包括和牛筋凍煮配蜜糖芥末醬,日式蟹肉玉子燒配辣蘿蔔蓉同和牛紫蘇葉春卷第一次食牛筋凍煮,呈啫喱狀帶有淡淡肉香,口感獨特另外,和牛春卷既香脆又冇油膩既感覺A5黑毛和牛壽司三點盛,有北海道海膽、酸汁辣蘿蔔配火炙和牛和醬油漬三文魚籽三樣之中個人係火炙和牛,燒完之後牛味更重,加上辣蘿蔔沖繩黑毛豚肉溫野菜白煮豚肉配上大葱露荀,鮮甜而不膩A5日山黑毛和牛油花分佈平均有專人為你炮製壽喜燒煎至半熟既和牛沾上蛋汁,入口更滑溜和牛伴以甘甜既醬汁,和牛既濃郁油香,配搭時令蔬菜既鮮甜和牛湯稻庭烏東,滑溜溜架但個湯好似奶粉味,哈哈抹茶流心撻配紅豆雪糕

晚市套餐有3款,由價錢最貴既松、中位價既竹同最平既梅
今次我地就揀左$688既竹
每次上菜店員都會用心講解食法同介紹菜式,服務一流

第一次食牛筋凍煮,呈啫喱狀帶有淡淡肉香,口感獨特
另外,和牛春卷既香脆又冇油膩既感覺

三樣之中個人係火炙和牛,燒完之後牛味更重,加上辣蘿蔔

沖繩黑毛豚肉溫野菜
白煮豚肉配上大葱露荀,鮮甜而不膩

A5日山黑毛和牛
油花分佈平均
有專人為你炮製壽喜燒

煎至半熟既和牛沾上蛋汁,入口更滑溜

和牛伴以甘甜既醬汁,和牛既濃郁油香,配搭時令蔬菜既鮮甜

和牛湯稻庭烏東,滑溜溜架
但個湯好似奶粉味,哈哈

抹茶流心撻配紅豆雪糕