2022-04-17
🚦嘉寶漢堡(尖沙咀)人氣一直高企🙌我已經第三訪了👌知佢咩料啦😋個人認為係高質平價漢堡之選✅尖沙咀美食嚟講,絕對係出哂名‼️🐂黑松露芝士牛堡🐂$528.5/10【有啲細】第一啖食到mayo嘅味多啲🥫之後就黑松露味出啲,超好食🥹牛肉份量有啲少🤏肉質似豬肉,牛味唔重,有啲可惜🥸🍄芝士烤菇堡🍄$408/10【素食之選】有兩塊又大又厚嘅菇😍好juicy,食咗幾啖啲汁不停流出嚟💦就咁食菇味道普通〰️但一食到烤洋蔥就好正🧅味道提升咗一個層次🆙本身有啲擔心因為係素食而無味🌱但係佢醬料好豐富,味道好足!😚🍟薯條🍟套餐+$165/10【淋過外賣】最大嘅問題係堂食都唔脆😕夠熱,但好冧😳雖然大大條,但佢冇薯仔味🥔再加埋佢調味不足,所以好淡🧂🥗凱撒沙律🥗套餐+$168.5/10【超乎預期】雖然只係好簡單嘅材料,但味道都好足夠😋因為佢落咗好多好多鹹香嘅芝士粉🧀啲菜都係脆卜卜,非常新鮮🥬雖然要加特別多錢,但好唔錯🥰係超乎我預期嘅一個沙律👍因為通常都麻麻地🤣但佢真係好食🦑紫菜魷魚鬚🦑$309/10【誠意推薦】好似大排檔菜式咁,好好味😋佢炸得好脆,咬落卜卜聲‼️紫菜味好出,魷魚好淋好soft🦑口感好好,完全唔係橡膠嗰種韌✏️而
人氣一直高企🙌我已經第三訪了👌
知佢咩料啦😋個人認為係高質平價漢堡之選✅
尖沙咀美食嚟講,絕對係出哂名‼️
🐂黑松露芝士牛堡🐂$52
8.5/10
【有啲細】
第一啖食到mayo嘅味多啲🥫
之後就黑松露味出啲,超好食🥹
牛肉份量有啲少🤏
肉質似豬肉,牛味唔重,有啲可惜🥸
🍄芝士烤菇堡🍄$40
8/10
【素食之選】
有兩塊又大又厚嘅菇😍
好juicy,食咗幾啖啲汁不停流出嚟💦
就咁食菇味道普通〰️
但一食到烤洋蔥就好正🧅
味道提升咗一個層次🆙
本身有啲擔心因為係素食而無味🌱
但係佢醬料好豐富,味道好足!😚
🍟薯條🍟套餐+$16
5/10
【淋過外賣】
最大嘅問題係堂食都唔脆😕
夠熱,但好冧😳
雖然大大條,但佢冇薯仔味🥔
再加埋佢調味不足,所以好淡🧂
🥗凱撒沙律🥗套餐+$16
8.5/10
【超乎預期】
雖然只係好簡單嘅材料,但味道都好足夠😋
因為佢落咗好多好多鹹香嘅芝士粉🧀
啲菜都係脆卜卜,非常新鮮🥬
雖然要加特別多錢,但好唔錯🥰
係超乎我預期嘅一個沙律👍因為通常都麻麻地🤣但佢真係好食
🦑紫菜魷魚鬚🦑$30
9/10
【誠意推薦】
好似大排檔菜式咁,好好味😋
佢炸得好脆,咬落卜卜聲‼️
紫菜味好出,魷魚好淋好soft🦑
口感好好,完全唔係橡膠嗰種韌✏️
而且食完都唔覺得油膩🛢
淨係覺得好香口,好香紫菜味👃
整體8/10
1️⃣食咁多次都係覺得好抵, CP值中高👍
比起好多手工漢堡店選擇更多,而且即叫即製,所以已經係食緊第三次🤣真心平價高質之選🙌
2️⃣我覺得最出色一定係佢嘅醬汁🥫真係令到佢嘅食材味道提升左一倍😋同埋仲有素食揀🌱咁多元化嘅選擇,唔怪得知佢人氣一直高企🏆
3️⃣尖沙咀同埋葵涌都有分店,以前仲要排晒隊🍔手工漢堡包嚟講佢真係大二之選
4️⃣環境唔錯、夠寬敞,不過冷氣有啲大🤣嗰日平日去,都有位直入,仲見到有啲人會坐好耐傾偈💬
5️⃣因為本身紫菜魷魚唔係餐單上面,所以特登問店員🧑💼店員都好有耐性解答我哋嘅問題,好好人🧡
💌鍾意我嘅分享就follow我啦💌