2018-11-26
見康怡廣場新開一間冰室,决定趁週日同父親大人一起去試新嘢。18:00去到,見門口企滿等位人仕,心感不妙,撳飛後要等30幾枱(2位)!早知早半個鐘來撳飛啦!望入餐廳內,同灣仔嗰間完全2個格調。灣仔嗰間係懷舊茶餐廳feel,太古依間係新派冰室feel。等咗半個幾鐘,終於等到我哋。(要搭枱)等噤耐梗係慢慢睇下有乜好嘢食啦!(唔食set dinnerD行貨嘢)父親點咗同奶茶,我點咗同奶茶。餐具要自己係枱下面嗰櫃筒攞。打開嗰櫃筒,得筷子同餐刀!結果要問侍應攞匙羹。講返D食物。炒飯炒得幾好,D飯粒粒分明,有咬口;維一不足嘅係太油。父親大人嘅炒意粉佢都話好好味,不過我見D意粉反曬光噤,一定油水十足!奶茶够滑,奶同茶嘅比例啱我口味。下次一定早D來攞飛先得!
父親點咗[牛肉炒意粉]同奶茶,我點咗[黑椒牛舌炒飯]同奶茶。餐具要自己係枱下面嗰櫃筒攞。打開嗰櫃筒,得筷子同餐刀!結果要問侍應攞匙羹。
下次一定早D來攞飛先得!