2021-05-24
元朗廣場新開了一間台式餐廳,多次路經發現排晒長龍,趁週末便也來趁下熱鬧。餐廳設有自助點餐,值得一讚的是上菜速度超快,茶飲方面選擇非常豐富多樣,很多特飲都想試下。而且沒有加一服務費也是賣點之一。來到餐廳門口先自助取票,然後可以坐喺門口等候,座位旁的太陽花帶來朝氣勃勃的感覺。麻辣牛肚$42份量不少,麻辣味帶來新刺激。的確係一個開胃消滯的小食。惹味牛腩麵$59小黃瓜跟餐+$8牛腩有厚切的5件,肉質嫩滑,好入味。小黃瓜好新鮮清新爽脆,很開胃。牛腩麵好大碗,我便食吾晒,可能我覺得台灣麵質感比較硬實。鹽酥雞扒滷肉飯$59炸雞扒和滷肉飯分開兩碟,雞扒外脆內香,可以保持到肉汁鮮嫩。滷肉飯好惹味,飯的質感偏軟熟,和滷肉混和後汁感夠,味道豐富。脆脆阿華田$28夏日水漾鮮果茶$32阿華田上面加cream和脆脆餅碎,絞勻後口感順滑,有奶香又有脆脆粒的口感,比一般阿華田帶來更大滿足感。水果茶帶來茶香之余還有幾種口味的鮮果香味,好有夏日感覺。非常消暑解渴。外賣杯好方便,飲吾晒都可以帶走。比個like你吖。
麻辣牛肚$42
份量不少,麻辣味帶來新刺激。的確係一個開胃消滯的小食。
惹味牛腩麵$59
小黃瓜跟餐+$8
牛腩有厚切的5件,肉質嫩滑,好入味。
小黃瓜好新鮮清新爽脆,很開胃。
牛腩麵好大碗,我便食吾晒,可能我覺得台灣麵質感比較硬實。
鹽酥雞扒滷肉飯$59
脆脆阿華田$28
夏日水漾鮮果茶$32
外賣杯好方便,飲吾晒都可以帶走。比個like你吖。