2021-09-02
以一貫既簡約木系為風格 小店除佐招牌牛肉麵 另一賣點係好多創新既台日式料理:雞湯小卷米粉 蒼蠅頭配刈包 三杯皮蛋雞 桂花梨黑醋骨~ 一坐底就送上琥珀核桃 有芝麻同糖衣係面 食落甜甜der好香脆😚.▫️蜂蜜冰烤地瓜 $36係我至愛既地瓜😍 已經切到一塊塊 見到個皮有烤過 一食落口係凍既 有種透心涼feel😂 地瓜食落好軟綿 加埋蜂蜜味道更甘甜~ 有啲似donki咁🤭.▫️黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84第一次見滷肉竟然係用安格斯整😳 仲要大大碗加佐泡菜同太陽蛋 瞬間覺得好似韓國拌飯😂滷肉同飯成正比 絕對夠撈飯食😚 滷肉醃得幾入味同埋唔會太濕 用黎撈飯就岩晒~ 而且用佐牛所以食落相對無豬咁油膩 食到厭另一邊仲可以用泡菜同蛋拌飯食 辣辣地轉換下口味🙆🏼♀️.▫️蟹肉金絲炒新竹米粉 $96見到都幾多人嗌 新竹米粉炒至金黃色 賣相幾吸引~~ 米粉質地好幼滑 口感乾爽 連埋蟹肉一齊食幾唔錯 有啲似平時食蟹肉炒飯變佐米粉😛.▫️金莎抹茶奶泡 $32整得幾靚😍😍 真係有粒金莎🤭 其實姐係抹茶latte 比例調得幾好 淡淡抹茶味 奶泡又中和到個苦 飲落亦唔會過甜同太粉~.▫️木玥黃金水果茶 $38大杯到嚇親我😳 另外
▫️蜂蜜冰烤地瓜 $36
▫️黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84
▫️蟹肉金絲炒新竹米粉 $96
▫️金莎抹茶奶泡 $32
▫️木玥黃金水果茶 $38
大杯到嚇親我😳 另外仲有兩款係配西柚/柳橙 我就梗係簡鳳梨🍍 百香果既酸真係襯咩都一絕🥺 由其是同鳳梨既甜真係好夾 飲落勁消暑又清爽😍 仲有西瓜🍉同菠蘿🍍食~
總結,
台日配搭幾特別 試到好多創意料理 連飲品選擇都落足心機 私心推水果茶 幾抵飲的🤭 而且食物份量都幾大份 坐得幾舒服derrrr😚