2020-08-17 180 views
呢間台灣小店係疫情下人気依然好勁,今日我地中午去食Lunch,等左45分鐘至有位,但落單黎上菜夠快。👍🏻牛肉牛筋份量正常,牛肉用嘅係厚切牛𦟌,炆得好淋好入味;湯底有少許藥膳嘅香味;麻辣味主要靠佢地嘅秘製麻辣醬,味道可以,唔算好特別。每碗麵都會跟少量自家製酸菜,強烈建議大家加$5要多一碟酸菜。爽口,唔會死鹹或者過酸,加入湯麵一齊食,增加唔少鹹香~ 我覺得非常好食,忍唔住臨走前都買左一樽酸菜番屋企😋👍🏻應該改名叫「蔥蒜麻辣魯肉飯」🤣 因為飯面頭有好多生蒜片🧄,增加辣嘅口味,唔食生蒜嘅朋友仔要留意啦~‼️魯肉飯都幾大碗,飯量比較多,但魯肉就少左dd,而且唔夠肥,整體味道都🆗麻辣醬其實唔係好辣,台張枱都放左一樽俾客人因喜好自由添加。蛋餅皮Q彈Q彈,而且唔會好厚,包住滿瀉嘅豬肉鬆同半溶嘅芝士,真係好正!非常足料嘅蛋餅~ 👍🏻炸衣薄,炸得幾香脆,但排骨略乾,唔夠鬆軟。鳳梨汁- 酸酸甜甜,夏天飲最消暑😉珍珠奶茶 - 珍珠好Q,有咬口,好飲 ☺️

麻辣牛肉牛筋麵

我覺得非常好食,忍唔住臨走前都買左一樽酸菜番屋企😋👍🏻
香蔥麻辣魯肉飯

自家製麻辣醬

麻辣醬其實唔係好辣,台張枱都放左一樽俾客人因喜好自由添加。

古早味炸排骨

炸衣薄,炸得幾香脆,但排骨略乾,唔夠鬆軟。

鳳梨汁  &  珍珠奶茶

鳳梨汁- 酸酸甜甜,夏天飲最消暑😉
珍珠奶茶 - 珍珠好Q,有咬口,好飲 ☺️
2020-08-15
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
麻辣牛肉牛筋麵
香蔥麻辣魯肉飯