2021-03-07 503 views
E for Egg🍴.呢間cafe大家應該都唔陌生,因為有香港好少見嘅布甸多士(●’◡’●)ノ今次一於同大家分享吓我嘅食後感♥︎.抹茶布丁盒子$60食物外型超級討好♥︎碟上仲有啲士多啤梨呀cream呀綠茶百力支做裝飾ʕ•ᴥ•布丁幾滑,有蛋香,抹荼甜度適中,不過我自己覺得個布甸質可以再實少少。多士反而好好食,好脆,配埋面上面嘅抹茶醬口感幾豐富。.煙三文魚滑蛋盒子吐司$60比起布甸多士我覺得呢款更加好食!上面有好多三文魚,蛋炒得好滑,多士一樣係外脆內軟,仲要有用牛油煎過。另外最值得加分嘅係有蜜糖芥末,味道昇華咗。整體而言呢個有驚喜!.總結而言:呢間嘅布丁吐司同我嘅期望有少少落差(味道呢講)同埋食得多會有啲滯。但都算幾有新意!咸食味道反而都相當唔錯(●’◡’●)ノ不過今日search多次資料時睇到店家IG話三月開始好似冇得賣布丁多士,要留意下!另外就係店舖得好少位,仲要食物係即叫即整,所以要預時間呀!
E for Egg🍴
抹茶布丁盒子$60