2023-01-10
呢間都算係尖沙咀嘅出名人氣打卡餐廳,主要因為粉紅色主題、花牆同靚下午茶架。今次下午茶時間嚟到,不過為咗用會員現金券,一定要叫正價食物,未有機會試到佢哋嘅下午茶層架,下午茶層架set仲會送一條手鏈添。首先叫個飲品先,叫左個熱花茶,有個小火煲住,都幾靚。strawberry passion fruit tea,偏甜。脆炸魷魚圈估唔到炸得幾好食,熱辣辣,粉唔多,魷魚都幾大條,點沙律醬食好味。野菌黑松露手工薯仔粉估唔到薯仔粉原來係咁樣,一個個波咁,成粒都係薯仔粉團,煙靭彈牙,不過食少少已經好滯。個黑松露好濃味。慢煮牛頰肉茄汁扁意粉188呢個汁幾好食,唔會勁酸。意粉有咬口唔會淋晒,牛頰肉好軟熟好入味。草莓忌廉牛角窩夫配香草雪糕原來牛角窩夫係牛角包嚟,仲係脆嘅牛角包,上面加上草莓忌廉,口感唔錯不過略甜,我會鍾意食翻真窩夫多啲。
首先叫個飲品先,叫左個熱花茶,有個小火煲住,都幾靚。
脆炸魷魚圈
野菌黑松露手工薯仔粉
個黑松露好濃味。
慢煮牛頰肉茄汁扁意粉188
草莓忌廉牛角窩夫配香草雪糕