我平時經常行銅鑼灣,但銅鑼灣廣場就真係比較少行🤣 今日專誠過嚟呢間日式居酒屋,喺社交平台成日見到佢嘅金箔和牛!實在太吸引啦😳 忍唔住要過嚟食🙊餐廳位於銅鑼灣廣場一期二樓,面積唔算好大,但都算坐得舒服,唔會坐到好逼。佢哋呢度除咗主打M6-7和牛西冷,大阪燒同鰻魚壽司都係推薦菜式👨🏻‍🍳❤️ M6-7 和牛西冷 $238嚟到點可以唔叫呢道招牌菜💕 金箔和牛真係好啱打卡!📸 大大塊金箔鋪喺西冷上面,即刻覺得好奢華😂 西冷叫咗七成熟,未去到入口即溶,但牛味濃而且脂肪比例勻稱,有咬口!一個人KO哂成碟都唔會覺得太過油膩😜 ❤️ 花魚一夜乾 $76唔知有無人同我一樣好鍾意食一夜乾呢🤔 每次食日本嘢都會叫一夜乾食🤭花魚一夜乾一上枱已經好香,魚香撲鼻!聞到都流哂口水🤤 外皮脆脆哋,肉質保持到鮮嫩。蘸上海鹽更加鹹香滋味👌🏻花魚比較多幼細嘅骨,食起上嚟要小心!❤️ 雞皮 $19 & 大蔥雞腿肉 $22叫咗兩串雞皮同一串大蔥雞腿肉試吓呢度嘅串燒水準👀 雞皮係原塊雞皮,成塊咁食好薄好脆,脆到好似食緊薯片咁,滿滿嘅雞油香🐔大蔥雞腿肉係以鐵板燒方式去煎,所以唔會燒到好乾,雞肉依然有肉汁唔嚡🙊❤️ 林檎蘋果汁 $23凍冰冰

❤️ M6-7 和牛西冷 $238
M6-7 和牛西冷

❤️ 花魚一夜乾 $76
花魚一夜乾
花魚比較多幼細嘅骨,食起上嚟要小心!

❤️ 雞皮 $19 & 大蔥雞腿肉 $22
雞皮& 大蔥雞腿肉

❤️ 林檎蘋果汁 $23
林檎蘋果汁
凍冰冰好透心涼,甜度恰到好處!好清爽🌞

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
價錢都幾貼地,唔算進取,喺銅鑼灣地段嚟講算好抵食!👏🏻 有部分菜式都幾創新幾值得打卡,建議嚟打卡嘅朋友一定要叫個金箔和牛呀!😎
2021-09-26
$198.5 (Dinner)