2023-07-17 301 views
之前有推介呢間拉麵, 今日問左舖頭話未截單, 立刻由銅鑼灣去跑馬地試試. 到店時8點半,  唔使等位, 但店內都有不少客人, 坐坐下仲有人陸續入黎. 餐牌擇主打三款麵,雞白湯拉麵, 海鮮雞拉麵同沾麵, 我同朋友都點左拉麵🍜雞白湯拉麵$148雞白湯湯汁熱辣辣, 奶白色鮮甜, 味道好濃好滑, 濃縮但一啲都不油膩, 加埋打出黎泡泡口感,  唔會"傑他他" 立住個口,同埋唔會過咸.配菜既炸物脆牛蒡, 甜甜地新鮮炸出黎好脆口,  多層口感, 加埋塊肉嫩滑柔軟,  成碗麵充滿誠意.從湯頭到配菜都做到一絲不苟, 白雞湯濃而不膩, 食完碗麵唔會口渴, 淨系個湯都非常讚,  絕對要再來試埋個沾麵

雞白湯拉麵$148

2023-07-09